„Minte-mă frumos”... Fostul primar de Feldru, Ștefan Sângerozan, umflă minciuni în conferințe de presă, cu voce tremurândă și sfios ca o leliță

Fostul primar al comunei Feldru, Ștefan Sângeorzan, fost consilier de președinte CJ, actual consilier local ALDE în aceeași comună, s-a prezentat la comenduirea partidului cu o serie de plângeri legate de activitatea edililor din comuna sa. Acestea au fost expuse direct în conferința de presă a ALDE.

Acesta s-a plâns că actualul primar, liberalul Grigore Țiolan, nu a vrut să amâne cu o oră o ședință de consiliu local, programată într-o anumită zi la ora 18:00, deoarece primarul și consilierii acestuia se grăbeau „să ajungă la un chef”, Sângeorzan și încă doi consilieri ALDE ne putând ajunge în timp. În acea ședință, care a ținut o jumătate de oră, s-ar fi discutat mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care era și o dare de seamă asupra execuției bugetare pentru anul trecut unde, susține Sângerozan, Primăria Feldru ar fi rămas cu 1,18 milioane de euro în cont la data de 31 decembrie, necheltuiți:

Am rămas cu un gust amar... La o comună cu e Feldru, să-ți rămână 1,18 milioane de euro necheltuiți când tu nu ai trotuare, străzi neasfaltate, ai 32 de apartamente prin ANL predate de doi ani de zile și nu ai rezolvat încă utilitățile, apartamente repartizate deja către 32 de familii, care, de un an de zile plătesc chirie, dar nu pot locui efectiv în ele. Toate acestea din lipsa de interes a actualului primar”.

Contactat telefonic de stiridebistrita.ro, primarul Grigore Țiolan a confirmat parțial cele spuse de Sângeorzan, cu mari sincope de înțelegere din partea celui din urmă. Astfel, în conturile Primăriei Feldru au rămas la final de an bani, dar nu suma respectivă, iar destinația acestora este clară și nu se poate schimba, iar în ceea ce privește locuințele ANL, s-au încheiat, într-adevăr, contracte cu 24 de chiriași, din octombrie și până acum, în mai multe runde, nicidecum cu 32 de familii, de un an de zile:

Începând din toamna anului trecut, octombrie-noiembrie, s-a început procedura de contractare a locuințelor de tip ANL în Feldru. Într-adevăr, noii chiriași nu sunt mutați încă, acum se lucrează la aducțiunile pentru utilități. Nici vorbă de un an de zile, așa cum susține domnul Sângeorzan! Au fost mai multe runde de contractări pe parcursul acestor luni, nu s-au prea înghesuit oamenii pentru ANL-uri, mai avem încă vreo 8 locuințe necontractate. Avem și bani rămași în cont, undeva la 30 miliarde de lei vechi, aceștia fiind acordați ca avans lucrări pe fonduri europene, bani pe care nu-i putem folosi decât în scopul în care au fost virați, având destinație specială” – a declarat Țiolan.

Ștefan Sângeorzan a fost primar al comunei Feldru din partea PSD-aripa Ponta, fostul lider fiind naș de cununie unuia dintre copiii lui Sângeorzan. A păstorit comuna timp de trei mandate, interval în care nu se poate lăuda cu vreo realizare. A fost consilier al președintelui CJ Radu Moldovan, funcție pe care a părăsit-o în favorarea directoratului SC Vitalia Servicii de Mediu SA. Nici acolo nu a făcut multă vechime, actualmente fiind consilier local în Feldru din partea ALDE. A fost subiectul a numeroase scandaluri, de la „lupte” electorale în stadă și până la plângeri DNA, unde a fost acuzat de mișmașuri cu fonduri APIA.

 

Adauga comentariu