Ministrul Apărării la Bistrița: „Nu comentez declarațiile lui Putin. Noi suntem stat NATO, chiar dacă suntem la graniță cu Federația Rusă”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut referire, într-un discrurs de forță, la o nouă rachetă balistică intercontinentală, amintind și de rachete de croazieră hipersonice cu traiectorii imprevizibile sau drone submarine cu propulsie nuclear. Prezent la Bistrița, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a luat poziție vizavi de ,,umbreala găurită” a Alianței Nord-Atlantice.

Suntem mebmbri NATO, deci suntem parte a coaliției!

Mihai Fifor a declarat astăzi, la Bistrița, că România este stat membru NATO și se bucură de tot ceea ce presupune a fi membru al acestei organizații militare, dar este o realitate că, după ce Federația Rusă a ocupat Crimeea, chiar am devenit vecini cu rușii. Totuși: ,,suntem un stat membru NATO, prin urmare, ne vom comporta ca atare, NU comentez declarațiile președintelui Putin”.

Militarii bistrițeni țin steagul sus în fiecare misiune

Mihai Fifor a fost însoţit de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu Uifăleanu, şi de comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop. De asemenea, ministrul Apărării a precizatcă Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan" din Bistriţa urmează să trimită în luna iulie aproximativ 470 de militari într-o misiune în Afganistan.

Să nu uităm că și ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a lăudat noile arme ruseşti şi a evidenţiat vulnerabilitatea scutului antirachetă instalat de NATO în România, Polonia şi Alaska, pe care l-a numit „o umbrelă găurită”.

Adauga comentariu