Militează pentru „Fără penali în funcții publice”, dar încalcă legea electorală! Este vorba de un deputat de Bistrița-Năsăud, educat și cu prințipii, nu de o țoapă oarecare...

Selfie-urile în cabina de vot și fotografierea buletinului de vot sunt strict interzise. Persoana care își fotografiază sau își filmează prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot risca o amendă cuprinsă între 600 si 1.000 de lei. De asemenea, violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă (amenda penală aplicabilă este între 600 și 90.000 lei, având în vedere regulile de calcul din art. 61 Cod penal).

În această situație se află deputatul de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, care, în avântul său de politician ce nu a înțeles absolut nimic din politică, dar mai ales din legile țării unde are o funcție, culmea, legislativă, își face public votul chiar în mijlocul procesului de votare!

Profesoara Iurișniți, deci o educată, nu o țoapă oarecare, și-a postat buletinul de vot cu ștampila aplicată în dreptul alesului dânsei, opțiune pur personală, intimă și secretă, fotografia fiind însoțită și de un text care nu mai are nici cea mai mică importanță.

Conform publicației observatorbn.ro, deputatul și-a sters ulterior fotografia cu pricina, dar gestul a rămas imortalizat:

Tentativa de violare a confidenţialităţii votului se pedepsește, fiind prevăzută expres în art. 393 Cod penal.

UPDATE:

Euforia, bat-o vina! Madame Iurișniți se scuză prin justificare:

Am votat azi schimbarea.

Era evident și transparent votul meu.
Dintr-o eroare tehnică si într-un moment de " euforie" am făcut și public acest lucru.
Regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Am reparat imediat eroarea pe care o regret.

În același timp nu pot sa nu remarc că avem legi electorale neclare și ușor interpretabile.
Candidați din tot spectrul politic s-au plâns că acum campania se face în precampanie.
Deocamdată respectăm cu toții normele în vigoare. Dacă va trebui să achit vreo amendă o voi face.
Când greșim, plătim.

Biroul Electoral Județean a luat act de sesizarea PSD făcută în acest caz, căci pârâcioșii au fost și ei pe fază. Cel mai probabil se va lăsa cu o amendă. Să-i fie de bine...

 

sursa foto: observatorbn.ro

 

Adauga comentariu