Mii de bistrițeni au semnat petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba”.

În urma cererii primite de la Ministerul Educației și Cercetării către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud,s-a luat decizia de desființare a câte unei clase din fiecare unitate de învațământ pre-universitar  din județul nostru,printre care se află și clasa de arhitectură a Liceului de Arte ”Corneliu Baba”.

 Liceul de Arte "Corneliu Baba" este singurul liceu vocațional din judetul  Bistrița-Năsăud pe secția Arte Plastice, Design si Arhitectura, ca atare scoaterea profilului de Arhitectura va duce la scăderea numărului de elevi dar si de vise. Copiii se pregăteau pentru acest liceu, acest profil. Diferența dintre noi si liceele mari o face faptul ca noi avem doar doua clase pentru fiecare nivel, iar desființarea uneia va schimba radical lucrurile. Stă în puterea noastră, a tuturor elevilor,profesorilor si parintilor să schimbăm acest lucru și să susținem arta în acest liceu!

http://https://www.petitieonline.com/susinem_pastrarea_profilului_de_arhitectura_si_arta_ambiental_in_liceul_de_arte_corneliu_baba

Comentarii

Radu

17.01.2021 16:24

Conform unui studiu privind orientarea școlară făcut de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, Liceul de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița  nu figurează printre preferințele viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a din județ. Conform studiului cele mai căutate specializări in cadrul liceelor pe filieră vocațională sunt la profilul "Sportiv" din cadrul Liceul cu Program Sportiv Bistriţa si la profilul "Pedagogic" din cadrul Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa. Evident, asta nu inseamnă ca prin desființarea unor clase să se ajungă la disparitia unor specializări din cadrul liceelor vocationale precum profilul de Arhitectură de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița. Dimpotrivă, acolo unde numărul de clase este mic ele trebuie mentinute pentru păstrarea profilului respectiv, paralel cu cresterea exigentelor la examenul de admitere.

Adauga comentariu