MIERCURI: Bistrița-Năsăud trece de 50 de cazuri zilnice din care 6 profesori și peste 2054 de infectări raportate de la începutul pandemiei

Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alarmă. Este o zi grea pentru sistemul sanitar, astăzi fiind raportate numai puțin de 50 de cazuri. Trecem de 2000 de cazuri de la începutul pandemiei. În SJU Bistrița sunt internați la această oră un  număr de 87 de pacienți infectați din care 10 în secția ATI. Asta înseamnă că secția ATI este ocupată într-o proporție de 50%. În județ a fost înregistrat cel de-al 117-lea deces.

Pentru ziua de astăzi, au fost raportate 6 cazuri de cadre didactice: două la Colegiul Național Liviu Rebreanu, unul la  Colegiul Național Andrei Mureșanu, un altul la   Josenii Bârgăului, alt cadru didactic  la  Radu Petrescu și un cadru didactic la  Sieu Magherus). De asemenea, mai există doi  2 elevi (Colegiul Național Liviu Rebreanu, Infoel), 9 angajați ai unor agenți comerciali, 3 asistenti medicali  și un infirmier de la Spitalul Județean pentru Situații de Urgență. 

Tot odată, la această oră există 1737 persoane externate (1176 externate vindecate și 561 externate la cerere), 1167 persoane în carantină, 230 persoane izolate. Au fost efectuate un număr de 321 teste efectuate (261 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Adauga comentariu