Mic îndreptar auto cu Ovidiu Crețu: Capitol Unic – PARCAREA! Studiul a fost realizat cu sprijinul Poliției Locale și se referă strict la zona municipiului Bistrița (FOTO-VIDEO)

Bistrița este un oraș aglomerat, cu precădere în timpul săptămânii, atunci când forfota lucrativă atinge cote maxime. Uneori ai impresia că marea majoritate a populației este de profesie agent de vânzări, merceolog sau curier, căci stăzile municipiului sunt călcate de mii de mașini. Problema principală a tuturor conducătorilor auto este parcarea!

Municipiul Bistrița nu dispune de parcări în număr suficient de mare pentru a răspunde cererii. Există parcări cu plată, de reședință și au mai rămas și locuri de parcare fără plată, ce-i drept izolate și nicidecum în zonă centrală sau adiacentă acesteia.

În acest caz, cel al lipsei de parcări, primarul municipiului, Ovidiu Teodor Crețu, a făcut un studiu de piață cu mașina din dotare, BN 01 ADP, proprietate a municipiului, pentru a demonstra cetățenilor urbei că există variante simple și la îndemâna tuturor în sensul parcării autoturismelor în caz de necesitate.

Cazul 1: urgența retragerii de bani lichizi de la bancomat

Chiar dacă bancomatul preferat, cel care nu ciupește comisioane, se află în imediata apropiere a locului de muncă, deplasarea cu autoturismul până în buza bancomantului se poate face fără nici cea mai mică problemă: se urcă efectiv cu mașina pe trotuar, de preferință direct de pe trecerea de pietoni, până în dreptul bancomatului, lăsând între autovehicul și aparat o distanță suficientă pentru a încăpea o persoană, bineînțeles cea care efectuează tranzacția. Nu contează faptul că există locuri de parcare la maxim 10 metri de locația dorită, extragerea de bani cash trebuie executată în condiții de sigurață personală. Musai de pornit avariile, nu pentru a semnaliza vreo defecțiune a sistemului nervos, ci pentru ambianță.

Cazul 2: parcarea în caz de întârziere la o ședință de partid, sau întâlnire de grad înalt

Există situații când locurile de parcare din zona target să fie ocupate în totalitate, iar timpul este un element presant. În acest caz se poate parca pe zona interzisă, hașurată și semnalizată, fără avarii! Atenție, este vorba doar de situațiile unei întâlniri de grad înalt, politice sau administrative, atunci când atenția generală este îndreptată către acel eveniment. Exemplu: când vine Dăncilă, cui îi mai pasă de parcări?!

Cazul 3: urgența unor cumpărături în zone aglomerate

Toți am trecut prin situații de acest gen, iar căutarea unui loc de parcare într-o zonă aglomerată din aproierea unui magazin este un adevărat calvar. În aceste cazuri se poate parca în imediata apropiere a unei treceri de pietoni, chiar dacă se obturează accesul pedestrașilor. Până la urmă este vorba de o mașină oprită, nu de una în mers, așa că cei care au de traversat o pot ocoli, ce naiba!

Cazul 4: parcarea pe trotuarul din fața casei

Aici chiar nu mai contează altceva, decât comoditatea șoferului aflat la final de program, obosit și vai de mama lui. După o zi istovitoare, cu sute de probleme și stresuri acumulate, numai de deschiderea porții nu mai ai chef! În această situație se poate parca pe trotuar fără a lăsa loc pentru un eventual cărucior al unei mame cu chef de plimbare tocmai pe strada ta, sau pentru o persoană cu handicap, imobilizată și ea într-un cărucior, aflată în acceași dispoziție ca mama respectivă. Aici, pe strada TA, pe trotuatul TĂU, poți parca în exact același mod și mașina proprietate a firmei soției. Tu știi că ți-ai ales o stradă retrasă, fără alte persoane în jur care să te incomodeze la parcare, așa că... ia mai vedeți-vă de alte rute!

Acest studiu de caz a fost realizat cu deplina înțelegere a factorilor locali implicați, respectiv Poliția Locală. Așadar, dacă sunteți primar și ați sorbit din nectarul zeilor, posibilitățile de a parca în Bistrița sunt nemărginite. Trebuie doar o mașină cunoscută de polițiști, ideal una a Primăriei, precum și foarte multă relaxare în raport cu restul cetățenilor!

 

surse foto: arhivă, facebook/Bistrița trezește-te, facebook/Nicolae Pavelean

Comentarii

Ion Vasie

07.09.2019 11:13

La Market nu putea sa parcheze ca locurile de parcare sunt ocupate de prietenii lui taximetristii, care au transfomat parcarea in cimitir de masini!!

Ioan

10.09.2019 20:10

D.nul Gabrian are scaun cald. De asta sunt trotuarele pline de mașini!

Ioan

10.09.2019 20:10
D.nul Gabrian are scaun cald. De asta sunt trotuarele pline de mașini!

Adauga comentariu