Meșteri din categoria „Manole”, căutăm „Ana” pentru finalizare lucrări pe strada Dogarilor din Bistrița! Rugăm seriozitate, a noastră e nulă

Una dintre cele mai blestemate străzi din municipiul european Bistrița, Strada Dogarilor, se confruntă cu o situație rarisimă: orice lucrare începută acolo nu se mai termină, sau trebuie reluată la scurt timp după presupusa finalizare. La mijloc af fi niște afuriseli!

Este ciudat să vorbim de o zonă istorică a Bistriței, acolo unde înaintașii noștri au construit ceva trainic, un zid care se menține în picioare de sute de ani! Este ciudat să spunem că în Bistrița anului 2018, niște amărâte de lucrări la o canalizare pe o distanță de nici 100 de metri nu s-au terminat de mai bine de patru luni! Este ciudat, dar asta se întâmplă!

Strada Dogarilor este una cu potențial turistic enorm, căci face legătura între zona centrală a orașului și Parcul Municipal, pe lângă un zid construit în secolul XVI, o mărtuie a medievalului târg al Bistriței. Pe această stradă s-a început o lucrare de reparație/înlocuire a sistemului de apă-canal de mai bine de patru luni, timp în care constructorii calificați la școala celebrului Dorel sapă și astupă într-o parte, apoi revin în celălalt capăt și o iau de la început.

Se lucrează aici mai ceva ca la Cascadorii Râsului! Au început din capătul dinspre parc, au făcut ditamai groapa, au fost tot felul de probleme. Apoi au acoperit și au mers mai departe. Au săpat, au înlocuit ce au avut de înlocuit și apoi au revenit de unde au venit, căci ceva nu era în regulă acolo. Acum au ajuns în partea dinspre Titulescu, au săpat și aici, și-au tras țevile, dar trebuie să se întoarcă din nou în celălalt capăt că iar s-a întâmplat ceva acolo!” – ne-a relatat Elena, o riverană care a trecut de la faza de indignare la cea de comedie a situației.

Pe lângă toate aceste du-te-vino al meseriașilor într-ale săpatului și îngropatului, au mai apărut și alte probleme:

Acești muncitori au și un grad ridicat de nesimțire! De multe ori au aruncat pământul excavat în curțile noastre, peste garduri. Un vecin i-a surprins și i-a luat la rost, dar a fost amenințat de niște figuri, să le zicem, mai colorate. Bătrânul s-a lăsat păgubaș” – ne-a declarat un alt vecin, și el „împăcat” cu ideea de manolism bistrițean.

Alți vecini de pe această străduță blestemată ne-au arătat niște țevi de gaz:

Domnule! Eu pun pariu pe cât vreți că după ce-or găta cu canalizarea, or să vină și ăia de la gaz, că ni cum protejează ei alte bunuri! Nu mai spunem de casele noastre, de porțile noastre! Nu mai spunem că suntem privați de accesul efectiv în locuințele noastre, că nu avem pe unde intra. Sunt unii care au intrări de pe străzile paralele, dar nu toți”.

Cât despre accesul Supercom pentru ridicarea deșeurilor nici nu mai pomenim. Fiecare familie își duce gunoiul unde apucă, pe străzile alăturate, alții preferă să le lase lângă case, acolo unde au fost obișnuiți.

Este trecut de jumătatea lui august și nu sunt șanse mari ca aceste lucrări se se finalizeze curând. Riveranii se tem că îi vor prinde iarna în șantier. S-au înregistrat și câteva accidente cauzate de lucrările din zonă, fiind vorba de oameni care au căzut în gropile săpate și nesemnalizate sau neîmprejmuite, incluzând chiar și un autoturism.

Lucrări „ireproșabile” executate pe această stradă au mai fost și la finalul anului trecut când intervențiile făcute aici au avut același scenariu:

La canal pe Dogarilor, se execută a 5-a intervenție, au mai spart și o conductă de apă așa că pietrele săltărețe a primarului sunt praf. Interesant este faptul că imobilele de aici au fost construite între cele două războaie și până la intervenția ”profesionistă” a primăriei Bistrița totul a mers perfect, acum ne distrug și nervii ”profesioniștii” ăștia . Mai mult, aruncă bani și pe ”trotoarele” de pe această stradă care sunt de o palmă în marea majoritate” – relata un riveran într-un material al vremii.

Anul 2011 a fost și el martorul altor lucrări pe Strada Dogarilor, lucrări de care riveranii își aduc aminte, dar despre care spun că nu au durat atât de mult, chiar dacă a fost vorba de asfaltare.

În acest sens, rugăm municipalitatea să aibă în vedere două soluții: ori să găsească o ”Ană” odată pentru totdeauna, ori să dea niște slujbe pentru trăinicie și legături solide, eventual se poate vorbi cu IPS Andrei când ajunge prin oraș.

Varianta cu seriozitatea în muncă este exclusă!

Adauga comentariu