Mesajul unui bistrițean "clujenizat" pentru voi: dați-i lui Radu Moldovan și echipă, și primar la Bistrița, nu uitați NICIODATĂ de prăduitorii Nelu Oltean și Liviu Rusu!

N-am uitat niciodată de Bistrița mea dragă, nu am vorbit-o de rău și nici nu am considerat-o vreodată vreun orășel de rahat de care să îmi fie rușine. Azi, județul Bistrița-Năsăud e o bijuterie finuță și prețioasă, ca un rubin așezat discret pe inelul Ardealului, iară nu un diamant care să epateze manelistic. 

Azi e așa... o bijuterie superbă, dar când am plecat eu din Bistrița, la 18 ani, să îmi caut un rost în lume alegând Clujul, Bistrița nu arăta așa: era o cocioabă de județ, o dărăpănătură, cu drumuri împușcate, cu turism de Ev Mediu, cu proiecte sociale zero, cu infrastructură spitalicească mai slabă ca a unui spital de campanie din primul război mondial, dar cu o șleahtă de hiene politice care se îmbogățeau an de an din trupul tot mai costeliv al județului.

Ioan Oltean, Gheorghe Marinescu, Ioan Andreica, Cristian Florian sunt nume de penali sau șomeri, nume de impotenți politici marca PDL care au halit din județul ăsta în anii 2000 cât au vrut ei. Ca să nu îl mai pun la socoteală pe Vasile Moldovan, cretinul puțintel la minte care a condus Bistrița două mandate lăsând-o în praf.

Dacă voi ați uitat acele timpuri, eu nu le-am uitat. Nu am uitat baroniada lui Nelu Oltean, nu am uitat de arestările lui Andreica și Liviu Rusu, nu am uitat de felul în care și-au bătut ei joc de județ, pupându-se cu Băsescu și Blaga și întorcând fundul Bistriței.

În 8 ani de zile, Radu Moldovan a dezvoltat și transformat județul în mod radical. Ce zic eu se vede, e palpabil, verificabil, cuantificabil, trebuie să fii dobitoc și răuvoitor să nu vezi cum a explodat Bistrița-Năsăud. În bine. 

Fac precizarea că sunt membru PSD, că sunt patron al acestei publicații, dar că nu am încurcat niciodată borcanele în relația cu Radu Moldovan, acesta fiind criticat în Știri de Bistrița de nenumărate ori.

Dar vă zic că Clujul nu are infrastructură spitalicească atât de modernă precum Bistrița-Năsăud. Radu Moldovan a fost excepțional în această privință: nu a fost aparatură de ultima generație pe care să nu o fi adus, nu a existat nimic prea puțin pentru bistrițeni din partea lui. 

Spitalul Clinic Județean de urgență din Cluj e astăzi o mizerie, în care colcăie șobolani la subsol, iar mâncarea pacienților e transportată cu liftul pe unde sunt duși și morții către morgă. La Bistrița, dotările și aparatura sunt de nivelul Vienei, Radu Moldovan a făcut rost de zeci de milioane de euro pentru ca Bistrița să aibă un sistem medical în folosul oamenilor.

Clujul e un județ cu drumuri praf și pulbere. Ditamai județul bogat, Clujul are o infrastructură rutieră de căruțași, cu cratere și asfalt pus de mântuială. Îmi vine să plâng de ciudă când vin acasă și văd ce drumuri a construit Radu Moldovan, deși mă bucur că e așa, căci e Bistrița mea dragă.

Județul Cluj are aproape aceleași zone de munte și un lac de acumulare similar cu Colibița (nu ca dimensiuni, ci ca potențial turistic). Clujul e rușinea turismului din Transilvania, drumurile spre Beliș-Fântânele sunt praf, infrastructură de cazare e la pământ. Colibița e deja un nume pe buzele tuturor, județul și-a construit deja în țară o reputație turistică de top, și românii știu deja că la Bistrița te odihnești bine, mănânci bine, oamenii sunt ospitalieri și veseli, știu că tradițiile au fost păstrate corect și nu prostituate.

Dar ce fac eu aici? Acesta nu e un mesaj de susținere a lui Radu Moldovan, nu are el nevoie de susținerea mea, e un mesaj pentru voi, bistrițenii mei, să nu vă lăsăți amăgiți de dumele liberalilor din județ, să rămâneți focusati pe nevoia de dezvoltare continuă a județului Bistrița-Năsăud și să îi dați lui Radu Moldovan nu numai încă un mandat, nu numai o echipă la Consiliul Județean, ci să îl ajutați să obțină și mandatul de primar al Bistriței pentru Cristian Nicolae. E esențial ca un președinte de Consiliu Județean cum e Radu Moldovan să aibă un partener proactiv în persoana primarului de municipiu reședința de județ.

M-am săturat de toniuci, cherejioi si pavelpopești, de bătrânei senili, de nesimțiți, vreau să vină la cârma primăriei bistrițene un tânăr cu mintea mișto, un tânăr muncitor fără aere de vedetă. Nu l-am plăcut de la început pe Cristian Nicolae, DAR e omul pe care l-aș vota acum mâine ca primar la Bistrița. Mi se părea că e șters, dar, în timp, mi-am dast seama că e o impresie proastă, Cristian Nicolae e pur și simplu un tip de bun simt care nu face scandal, ci muncește pentru Bistrița. Iar omul asta știe administrație, nene, nu vorbește din auzite.

Dacă s-ar face mâine un concurs de admitere, nu alegeri locale, și s-ar da examen scris și practic pentru funcția de primar al Bistriței, vă zic că toți contracandidații lui Cristian Nicolae ar rămâne corijenți, iar Cristian Nicolae ar câștiga concursul de primar. Omul ăla știe toate cotloanele orașului, știe ce e un deviz tehnic, e ca un CEO de companie, preocupat de eficientă, nu de scandaluri politice.

Radu Moldovan trebuie să continue dezvoltarea județului nostru, Cristian Nicolae trebuie să intre cât mai repede în pită ca primar și să facă din Bistrița măcar ce a făcut Radu din județ. 

Acum n-am decât suflet de bistrițean, am buletin de Cluj, dar i-aș vota cu ochii închiși pe Radu Moldovan si Cristian Nicolae, fiindcă, sincer, m-am uitat cu speranță la toți candidații din alte partide politice și, din păcate, sunt baloane de săpun. 

Mie îmi plac realizările și proiectele, nu baloanele de săpun.

 

Comentarii

Anca

09.09.2020 14:46
Total de acord cu ceea ce a reușit să realizeze Radu Moldovan, dar uiți un lucru. În ultimii 8 ani, la cârma Primăriei Bistrița s-a aflat O. Crețu, care face parte din același partid. Eu zic că era timp berechet ca să facă lucruri bune în tandem. Deci povestea prezentată în modul ăsta nu prea prinde. E ideal să ai la cârma județului și la cea a municipiului reședință de județ, oameni cu aceeași culoare politică, dar văd că în cazul de față nu a funcționat cum trebuie, de ce aș crede că lucrurile se vor derula altfel?

Aaaaapolitic

09.09.2020 16:08

Like!

Florin

09.09.2020 16:33

Nu fac politică și nu mă interesează partidele. În administrația locală și județeană ar trebui OAMENI competenți, care să își dea interesul pentru județ și populație, nu pentru buzunarul propriu. Chiar dacă fac parte din același partid,nu pot să îi pun în aceeași "oală ",pe Crețu și Radu Moldovan. Ce a făcut Crețu pentru Bistrița și ce a făcut Radu Moldovan pentru județ. Respect Radu Moldovan!

Adauga comentariu