Merele și struții crețieni vor dispărea din peisajul urban al Bistriței

Momentele de „glorie” ale Bistriței, în care buletinele de știri naționale „semnalizau” kitschul și penibilul unor mobiliere urbane, s-au dus, căci municipiul va fi curățat de ceea ce ne-a făcut „celebri”: merele și struții lui Crețu!

Minunea scoaterii acestor elemente de decor a venit după ce actualul primar, Ioan Turc, a fost șicanat în trafic de imaginea acestora, în special de cel al merelor, acestea fiind amplasate în marea lor majoritate pe Bulevardul Republicii, în intersecții sau sensuri giratorii, acolo unde acestea „obturau vizibilitatea participanților la trafic”.

Astfel, merele au fost deja ridicate de lucrătorii Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița și duse la „recondiționat”, urmând ca în primăvară acestea să-și găsească totuși niște locații potrivite pentru dimensiunea lor, fără să mai incomodeze priviri sau chiar trafic.

În ceea ce privește struții, mai cunoscuți decât suratele mere „eurocompozite”, aceștia vor urma și ei drumul recondiționării, iar mai apoi, cel mai probabil, aceștia vor fi mutați în grădinițe sau locuri de joacă, spre deliciul copiilor, cei care „le-ar putea aprecia mai bine estetica”.

Comentarii

Balan Marius- Horea

10.11.2020 19:32

O administratie serioasa si normala la cap, nu mai trebuie sa amplaseze aceste GHIDUSII din poliester pe strazile Bistritei. Ele trebuie duse cu domiciliu fortat in curtea spitalului din SOCOLA sau pe str. Mosilor din B-ta. Stiti cine locuieste acolo ?

Adauga comentariu