MENIUL ZILEI la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: iahnie de fasole, chifteluțe și salată de varză. Pentru cei la regim – piure de cartofi, sos și carne de vită! (VIDEO)

Nu ați fost vreodată curioși ce se mănâncă în spital, fără să fi avut vreo tangență cu această instituție? Vorbim de spitalul din Bistrița, căci am văzut cu toții imaginile cu acea bucată de polonez cu margarină de la Sibiu, ce au făcut înconjurul intrenetului.

La Bistrița mâncarea se prepară în interiorul spitalului în proporție de 100%, aici fiind vorba și de o bucătărie dotată corespunzător. În anul 2011 a fost dat în folosință blocul alimentar, iar de atunci, an de an se fac investiții în dotare: combine și vitrine frigorifice, roboți de bucătărie, veselă, răcitoare, toate noi și profesionale.

Fără să ne fi anunțat vizita în bucătăria spitalului, pentru a suprinde cât mai exact realitatea, am vizitat această locație și am găsit personalul la treabă, pregătind prânzul pentru pacienții internați în SJU, dar și pentru cei din secțiile exterioare (TBC, Alba-Iulia, Independenței, Psihiatrie), locații deservite de aceeași bucătărie prin transporturi speciale.

Astfel, pentru ziua de miercuri, 7 octombrie, meniul pentru cei „la regim” este piure de cartofi cu sos alb și chifteluțe fierte (pentru copii) și piure de cartofi cu sos de roșii și carne de vită (pentru adulți). În ceea ce privește meniul pentru „regim comun”, acesta este format din iahnie de fasole cu chifteluțe și salată de varză. Mâncarea se servește în caserole de unică folosință.

După cum se poate observa în imaginile video, porțiile sunt destul de generoase și atractive din punct de vedere vizual, gustativ nu știm!

Conform declarațiilor unor pacienți, nu au fost întâmpinate probleme din acest punct de vedere, al hranei, unii chiar își rugau aparținătorii să nu le mai aducă „suplimentare” de acasă.

Dacă dintre cititorii noștri sunt și persoane care consideră că realitatea este alta, îi rugăm să ne contacteze, cu imagini și specificații concludente, la scrie@stiridebistrita.ro.

Adauga comentariu