Medic, teolog și... investitor: Mircea Gelu Buta s-a apucat de bișniță în imobiliare – borcanul cu miere al „iluminaților” urbanismului bistrițean

A fost odată un mic dumnezeu medical în burgul bistrițean, unul care decidea cine trăiește și cine moare, atât în interiorul zidurilor cetății sale, recte spitalul județean, cât și în afara acestora. Vremea lui a cam apus în mica cetate amintită, așa că micul dumnezeu s-a gândit că trebuie să reorienteze...

Povestea micului dumnezeu mircea gelu buta începe la Spitalul Județean de Urgență, acolo unde acesta era împărat. De ce împărat și nu manager? Deoarece perioada de care vorbim a fost evul mediu medical al Bistriței, perioadă în care nosocomialele se întreceau în turnir cu mucegaiul și duhoarea latrinelor, rugina paturilor era operă de artă, alături de țesăturile rarefiate ale așternuturilor, moartea era o prezență normală inclusiv în ceea ce buta denumea secția pediatrie, iar actul medical era unul consacrat în centrele universitare, acolo unde era dat ca exemplu de mediocritate. Mita și tradiția plicului, precum și „atenția” acordată asistentelor, infirmierelor și liftierelor, erau religie de stat, iar întreg peisajul sanitar bistrițean putea fi confundat ușor cu un teritoriu ciumat.

Din fericire, acel ev mediu medial bistrițean nu a ținut o veșnicie, iar micul dumnezeu a fost decăzut din împărăție. mircea gelu buta s-a refugiat în misticismul religios, nu pentru pocăință, ci pentru a-și continua „menirea” sa pe pământ, acolo unde credea că are o misiune. Și-a continuat activitatea pe latura spirituală, fiind un fel de profesor de religie, bine înfipt în ecumenismul clujean.

Însă aici, manevrele cu pronunțate urme securistoide nu i-au adus alinarea „sufletească”, astfel că a luat decizia de a se implica mai mult în activități pământene. Având în vedere faptul că influența sa ca mic dumnezeu medical, precum și cea de „activist” religios cu tentacule înfipte în mireanele structuri statale, buta și-a găsit noua vocație: investitor imobiliar.

Astfel, cu largul concurs și ajutor provenit din „interior”, din partea iluminaților urbanismului bistrițean, mircea gelu buta pune de un tun imobiliar, un bloc pe vreo nouă niveluri, amplasat într-o zonă care necesită „derogări” urbanistice esențiale.

Conform bistrițeanul.ro, mircea gelu buta, aflat într-o asociere cu firma Campeador a omului de afaceri Florin Larionesi, „cere printr-un PUZ care poate modifica Planul Urbanistic General (PUG) – un document oficial care prezintă viziunea urbană asupra dezvoltării orașului în următorii ani – o derogare. Care să le permită să construiască exact în vecinătatea sensului giratoriu din Subcetate – un bloc cu un regim de înălțime S+D+P+6 Etaje (adunate dau fix 9 etaje). Cu spații comerciale la parter și spațiu comercial tip supermarket și amenajările exterioare aferente. Conform PUG, regimul existent în zonă este de D+P+2E+M, adică nu mai mult de 5 etaje adunate”

Cică această practică a derogărilor este o obișnuință în celebrul serviciu de urbanism al Primăriei municipiului Bistrița, însă, pe lângă această derogare cerută de investitori, mai apare o șușana, una legată de alte prevederi legale la care s-a „umblat din pix”: reducerea spațiului verde obligatoriu de la 30% din totalul terenului aflat în discuție, la 20 %, diferența fiind tradusă în bani la „mărunțișul” de 100.000 de euro:

„Dar vi se pare normal, mie să-mi ceară, de exemplu, să am 30 % spațiu verde din suprafața terenului (exact cât scrie în PUG ) și la altul doar 20%? Știți că la 10.000 mp, diferența dintre 20 și 30% e extrem de mult??? Una e 3.000 mp și alta 2.000 mp. Că dacă faci parcări pe 1.000 mp îți intră vreo 50 de parcări, înmulțit cu 2.000 euro parcarea, iese 100.000 euro diferența… Vi se pare corect?” – se precizează în materialul publicat de sursa citată.

Cică dracu-și bagă coada peste tot, cu predilecție acolo unde este vorba de bani, însă cum ne permitem să vorbin de dracu și mircea gelu buta în aceeași propoziție?! Ei bine, uite c-am nimerit-o, așa cum pediatrul mircea gelu buta mai „nimerea” câte-un tratament...

 

 

Comentarii

STIRI DE CACAT

26.06.2020 18:11

Dragi carcotasi, avetistudii de specialitate? Romanul e priceput la toate, de la gel de unghii pana la nave spatiale, conspiratii si covid 19, priceputi sunt in special "micii gazetari" care nici nu isi semneaza "scriitura" ... daca tot va pricepeti la toate, nu imi spuneti si mie ce procent de spatii "verzi" are blocul facut de Negrea de pe strada Lucian Blaga? (giratoriul spre Nasaud) ... intreb pentru un prieten ! ... sau ala e un subiect depasit deja?Definiti-mi si mie doua termene: C.U.T. max si P.O.T. max, dar fara sa apelati la prietenul google, care le stie pe toate, asemeni voua ...Spor la barfe...

cititor

26.06.2020 18:38

Domnului " GeLu " ... i-s aspune " una de suflet " si anume ca " NICI IN CEL MAI CRUNT RAZBOI NU MOR TOTZI ... SI CA CEI CARE SCAPA ... CU TOATA MILA LUI DUMNEZEU... NU VOR TRAI VESNIC " ... ! Daca-i pseudo-popa ... priceape el asta ... ! 

cunoscator

27.06.2020 00:06

jnu inteleg din ce minte bolnava nasce o asemenea caracterizare.jalnic si dezonorant pentru acest ziar.poate plata a fost indestulatoare si s-a plusat.cand o sa intelegeti ca aveti alta menire decat sa va vibdeti pe doi lei.  

Dan

29.06.2020 21:11

Superba caracterizarea facuta acestei jivine criminale.

Adauga comentariu