Meciul liberal dintre Roberțâcă de BN și senatorul matrapazlâc Zamfir se apropie de final. Unul dintre cei doi va vedea cartonașul roșu...

De parcă nu era suficientă lamentabila opoziție făcută de liberali, luptele interne degenerează în scandaluri tabloide. Autorul unei legi respinse de majoritatea colegilor de partid, Daniel Zamfir, mai are o ieșire publică presărată cu atacuri furibunde la adresa dansatorului șef Orban, pus pavăză între senator și secretarul general, Robert „IFN” Sighiartău.

Senatorul Daniel Zamfir a inițiat un proiect de lege prin care se încearcă limitarea creșterii dobânzilor aplicate de bănci sau instituții financiare în cazul creditelor, proiect ce a trecut deja de Senat, fiind în Camera Deputaților spre dezbatere, aceasta având rolul decisiv.

Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai acestei inițiative legislative este chiar colegul de partid al senatorului Zamfir, Robert Sighiartău, protejatul din partea dreaptă a președintelui Ludovic. Zamfir îl acuză pe bistrițean de un conflict de interese, cel puțin moral, Sighiartău fiind proprietar de instituție financiară, IFN, direct „afectat” de eventualele efecte ale legii respective.

Susținerea inițiativei în Senat a venit, culmea, din partea opozanților liberalilor, nicidecum din partea colegilor de partid, aceștia fiind „blat” cu Orban & Sighiartău, fapt pentru care Zamfir s-a inflamat rău de tot.

Conform stiripesurse.ro, Biroul Executiv al PNL a propus excluderea lui Daniel Zamfir din partid, între altele pentru o presupusă apropiere de PSD, care i-a susţinut proiectele de legi în Parlament. Decizia trebuie confirmată de Consiliul Naţional. În replică, senatorul Zamfir a declarat că „nu e nicio noutate şi nu e prima dată când lobby-ul bancar şi al IFN-urilor a acţionat, acţionează şi acum, prin diverse mijloace. Iată, secretarul general al PNL este un posesor de IFN, public a ieşit, ceea ce e un lucru extrem de nepotrivit, ca secretarul general al partidului, care este proprietarul unui IFN, să iasă public, să conteste această lege”, acuzându-l pe Orban de partinire și inchidere a ochilor în fața „abuzurilor concrete pe care le fac cei din sistemul bancar şi IFN-urile”.

Astfel, Zamfir a reiterat idea unei demisii din partid, înainte ca Biroul Executiv, prin Consiliul Național să se pronunțe în favoarea demiterii lui, concluzionând prin faptul „n-am să mă regăsesc niciodată într-un partid care închide ochii la abuzuri”.

Comentarii

Dodon

29.03.2018 20:08

Robertica nu va vedea cartonasul rosu doar vin alegerile, are bani si suflete care vor vota cum o sa le cante Robertica

Adauga comentariu