Meci de antrenament al Gloriei 2018 în compania SC „U” Cluj-Napoca, partidă disputată în cadrul etapei a XII-a a Ligii Florilor. Scor final: 35 – 27

Venite după o deplasare deloc ușoară în Polonia, acolo unde au debutat cu dreptul în Cupele Europene, handbalistele Gloriei 2018 au avut parte de un „meci de antrenament” în compania CS „U” Cluj-Napoca, meci care a contat pentru etapa a XII-a din cadrul Ligii Florilor.

Prima repriză a fost dominată de jucătoarele lui Horațiu Pașca, foarte atente în apărare și profitoare pe contraatac. Încă de la începutul reprizei, Gloria s-a detașat la 5 goluri (5-0), dar a avut momente când diferența a fost și de 6 goluri (15-9). Către finalul reprizei, două jucătoare au fost eliminate pentru 2 minute, iar clujencele au avut nevoie de intervenția repetată și insistentă a arbitrelor M.Agliceriu și M.Turdean pentru a înscrie. Scorul la pauză a fost de 18 la 13 în favoarea Gloriei.

După pauză, clujencele au ținut neapărat să reducă din handicapul prezentat pe tabela de marcaj, iar după aproape 10 minute de joc, pe fondul unei neînțelegeri în apărare, dar și cu indulgența arbitrelor, CS „U” reușește să ajungă la trei goluri diferență, scor 20:17. Bucuria clujencelor nu a durat mult, căci Gloria s-a distanțat din nou la 5 goluri după alte cinci minute, scor 22:17.

A doua parte a reprizei secunde a menținut Gloria la diferență de cinci, șase și chiar șapte sau opt goluri (29-22 și 31-23), handbalistele antrenate de Horațiu Pașca fiind foarte productive pe contraatac, o armă de care se vor putea folosi, cu curaj, și în meciurile din Cupele Europene. De remarcat portarul Gloriei, NENEZIC LJUBICA, care a avut câteva parade salvatoare.

Partida s-a încheiat în favoarea jucătoarelor Gloriei 2018 cu scorul de 35 la 27.

Au marcat pentru Gloria 2018 Valentina Ardean Elisei, Natallia Vasileuskaya, Andra Moroianu, Nicoleta Dincă, Daniela Rațiu, Mariana Costa, Bianca Zegrean, Elena Paraschiv și Laura Pristavița. De la CS „U” Cluj-Napoca s-au remarcat Fais Munhoz Araujo Larissa, singura jucătoare străină din lotul clujencelor, precum și Dindiligan Alexandra, Lazăr Alina Diana și Necula Ioana Rebeca.

Sâmbătă, 11 ianuarie, Sala Polivalentă din Bistrița va găzdui cel de-al doilea meci al Gloriei 2018 din grupa C a Cupei EHF, primul pe teren prorpiu, în compania Erd HC din Ungaria.

 

Adauga comentariu