Măsuri speciale, de Luminație, în Bistrița-Năsăud. Prefectul Stelian Dolha vrea ca portul măștilor să fie obligatoriu în cimitire

Mai sunt doar câteva zile până la Ziua Morților sau Luminația, așa cum este cunoscută această sărbătoare, moment în care cimitirele se vor aglomera, iar nerespectarea distanțării sociale va constitui o problemă majoră în actualul context epidemiologic.

În Bistrița-Năsăud această sărbătoare se va ține pe data de 1 noiembrie în mare majoritate a localităților, însă sunt câteva care sărbătoresc această zi la o săptămână distanță, pe 8 noiembrie. Având în vedere faptul că se vor forma zone aglomerate în apropierea cimitirelor, precum și în interiorul acestora, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, într-o formă restrânsă, pentru a hotărî care sunt măsurile de siguranță ce vor trebui luate în acest context.

„Eu voi propune portul măștii obligatoriu în toate cimitirele, peste tot unde se va ține această sărbătoare pe teritoriul județului. Recunosc că această idee a venit de la un preot cu care am avut o discuție, iar acesta mi-a insuflat, să zicem, această variantă. Evident, aceste măsuri vor fi discutate în Comitetul retrsând pentru Situații de Urgență, desigur voi cere și implicarea Poliției și Jandarmeriei pentru a constitui patrule în zonele de interes. Cred că inclusiv administrațiile locale vor trebui să se implice, sperăm că până atunci se vor și constitui”, a precizat Stelian Dolha pentru stiridebistrita.ro.

 

Adauga comentariu