Măsuri restrictive suplimentare decise de CJSU în municipiul Bistrița și în celelalte 7 comune unde incidența cazurilor de infecție cu Sars Cov 2 depășește pragul de 1,5 la mia de locuitori. Ce se întâmplă în Șintereag și Șieu Odorhei?

Instituția Prefectului a făcut publică lista cu UAT-urile în care incidența cazurilor de infecție cu Sars Cov 2 depășește pragul de 1,5 la mia de locuitori. Dacă în municipiul Bistrița, incidența este de 1,71%, în comuna Șieu Odorhei acesta depășește 3%. În acest context, cu puțin timp în urmă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, a decis aplicarea următoarelor măsuri restrictive.

 

Scenariul roșu: ȘINTEREAG ȘI ȘIEU ODORHEI

În Șintereag, respectiv Șieu Odorhei,  unități administrativ-teritoriale unde incidența de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Aici, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici din aceste UAT-uri este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

 

Municipiul Bistrița,  Ciceu-Mihăești, Cetate, Chiuza, Braniștea, Mărișelu

În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, mai exact Ciceu-Mihăești, Cetate, Chiuza, municipiul Bistrița, Braniștea, Mărișelu, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Mai trebuie știut faptul că : În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

   Aceste restricții se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Prevederile Hotărârii C.J.S.U. 43/15.10.2020 intră în vigoare la data de 16 octombrie 2020.

 

1. Cetate – incidență 2,34%o

2. Sintereag – incidență 3,59%o

3. Branistea – incidență 1,67%o

4. Sieu Odorhei – incidență 3,02%o

5. Ciceu Mihăiești – incidență 2,48%o

6. Marișelu – incidență 1,58%o

7. Chiuza – incidență 2,27%o

8. Municipiul Bistrița – incidență 1,71%o

 

Adauga comentariu