Măsura Laptelui la Sîngeorz-Băi se face cu... ciocanul! Pomohaci – cap de afiș în „stâna” lui Ogâgău. Atenție! Se organizează și concursuri pentru copii

Mare sărbătoare pe plaiurile miroitico-balneare păstorite de Traian Ogâgău, sărbătoare care se lasă cu concursuri, voie bună și muzică poponară, căci invitat „ge samă” este nimeni altul decât caterisitul Cristian Pomohaci – acest maicăl jecsăn folcloric al României!

Evenimentul programat pe 19 mai are o oarecare legătură cu preocupările laicului Pomohaci, nu alea la care vă gândiți, ci altele, căci este vorba de „Măsura Laptelui”, iar penalului de la Moșuni tare-i mai plac (și) oile...

Berbecuțul cu patrafir și ciocan thoric a fost ales ca cap de afiș (cacofonie intenționată) de păstorul Traian Ogâgău, pe criterii pe care numai el le poate cunoaște, însă unul îl știm și noi: arată-mi pe cine inviți în campanie și o să-ți spun câte voturi îți va aduce. Costuri? O nimica toată pentru Ogâgău: o mie de para europeni pentru un recital de 30 de minute!

Manifestările încep cu o slujbă de binecuvântare la care încă nu știm dacă și în ce calitate participă caterisitul Cristian Pomohaci. Apoi sunt organizate o serie de „concursuri tradiționale”: mulsul animalelor, măsura laptelui, cel mai bun caș sau cel mai bun ceaun. Lipsește aruncarea cu ciocanul, dar nu lipsesc jocurile și concursurile dedicate copiilor. În această situație rugăm DGASPC-ul să-și trimită preventiv un reprezentat la manifestație.

Postarea lui Ogâgău unde se anunță marele eveniment este însoțită și de o urare... dulceagă:

„Vă așteptăm cu drag!”

 

 

acest material este un pamflet, deși...

Adauga comentariu