Masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise și aglomerate din Bistrița-Năsăud. Prefectul Stelian Dolha va convoca CJSU în zilele următoare

 

Prefectul Stelian Dolha a confirmat în urmă cu puțin timp în urmă faptul că, a cerut Direcției de Sănătate Publică, o evaluare corectă și concretă a locurilor aglomerate și cu un ridicat risc de îmbolnăvire existente în spațiul public și, unde purtarea măștilor va deveni obligatorie.

”Voi convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență imediat ce voi avea evaluarea pe care am cerut-o celor de la Direcția de Sănătate Publică, dar, sigur, mai vreau să văd cum arată deciziile finale de la nivel guvernamental, asta pentru a vedea și cum particularizăm. Suntem în zona galbenă, dar trebuiesc luate măsuri”, a explicat prefectul Stelian Dolha.

Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alarmă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 162 din totalul celor 857 de cazuri raportate de la începutul pandemiei. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au mai infectat 13 bistrițeni, unul dintre ei fiind polițist.

De asemenea, în Bistrița-Năsăud sunt carantinate la această oră 544 de persoane, în timp ce alte 64 se află în izolare.

Între persoanele pozitive, se află 8 polițiști din cadrul IPJ BN, doi jandarmi, doi angajați ISU și două persoane din cadrul unor primării.

41 de activi sunt confirmați în mai multe societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, fiind vorba de Intex, Leoni și Raal.

SJU BISTRIȚA: În ceea ce privește situația persoanelor internate: 60 sunt la etajul 4 al SJU Bistrița, patru în ATI, mai existând internați 21 de suspecți. De asemenea, la Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud,sunt internați 29 de pacienţi.

 

 

 

Adauga comentariu