„Marți 13” în viziunea pompierilor bistrițeni. Ziua Informării Preventive are ca logo un simbol al ghinionului: pisica neagră

Începând cu 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud marchează Ziua Informării Preventive printr-o serie de activități care au ca scop conștientizarea populației în ceea ce privește riscul folosirii improvizațiilor la instalațiile de gaz.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi dedicate acestei zile în localitatea Silivaşul de Câmpie, la școala gimnazială  din comunitatea respectivă, iar pompierii militari din subunităţile de intervenţie, alături de polițiștii de la ordine publică și prevenire au fost în mijlocul cetăţenilor, în zone aglomerate din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean.

Au fost distribuite pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E–ON România şi DEL. În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă.

,,Recomandările în cadrul acţiunii sunt: să nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate; nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate; nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile; verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate; nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate; la aprinderea focului se respectă principiul „gaz pe flacără“: întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz" a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

Adauga comentariu