Manifestația AUR de la Bistrița s-a lăsat cu amenzi pentru participanți. George Simion acuză forțele de ordine de „poliție politică”

Un autocar inscripționat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a fost văzut ieri, 2 spetembrie, la Bistrița, în parcarea din Piața Petru Rareș, acolo unde a avut loc și o manifestație organizată de această formațiune politică, condusă de George Simion.

Forțele de ordine au fost prezente la fața locului, așa cum au făcut-o de fiecare dată atunci când s-au organizat astfel de manifestații, însă liderul George Simion a ținut să facă un „spectacol” din prezența jandarmilor, spectacol care a avut și anumite costuri.

Astfel, conform unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, un număr de 18 de persoane au fost legitimate și au fost sancționate contravențional. Au fost aplicate un număr de 22 de sancțiuni în valoare totală de 16.400 lei, astfel: 18 sancțiuni în valoare totală de 12.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordinului comun nr. 1484 din 28 august 2020, privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale și a hotărârii Guvernului nr. 668 din 14 august 2020, pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura de către toți participanții la evenimente/întruniri.

Totodată, au mai fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 3.900 de lei pentru abateri de la prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, (art. 2, pct. 25 tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă. Pct. 36 împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu.).

Conform articolului 5 al legii nr.187 din 7 decembrie 1999 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea securității, poliția politică se definește astfel: Prin poliție politică se înțelege toate acele structuri ale securității, create pentru instaurarea și menținerea puterii totalitar-comuniste, precum și pentru suprimarea sau îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

 

Foto: facebook/george.simion

Adauga comentariu