Maica Elena de la Tecuci a vizitat arestul Poliției Jud. Bistrița-Năsăud. „Slujbele” continuă în următoarele 60 de zile, sub denumirea de control judiciar

Nu contează de unde ești, din Chintelnic, Bîrgău sau Bistrița, rugăciunile și slujbele Maicii Elena de la Tecuci sunt mai aproape de tine prin voia Domnului și a Sfântului Internet!

Cam așa ar fi sunat un titlu de advertorial al unei tinere de numai 19 ani din Tecuci, județul Galați, care, profitând de naivitatea combinată cu problemele unor bistrițeni, s-a dat drept „maică” a unei mănăstiri și promitea rezolvarea prin rugăciuni a unor necazuri, bineînțeles cu un „mic” aport financiar pentru lumânări și alte pomeniri.

În plasa tinerei „maici” au căzut doi bărbați de 29 de ani și 66 de ani, din localitățile Josenii Bârgăului și Chintelnic și o femeie de 39 de ani, din Bistrița. Aceștia i-au transferat gălățencei, prin firme de transfer rapid al banilor, suma de 98.380 lei, adică aproximativ 32.800 de lei per capitas de credincios!!! Dacă nu ați priceput de ce sumă per persoană era vorba, traducem în lei vechi: 328 de milioane de lei!

Mica „maică” a fost prinsă chiar în momentul în care dorea să se înalțe, nu la Domnul, ci cu ajutorul unui avion, destinația fiind deocamdată necunoscută.

„La data de 8 iulie a.c., polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au depistat o tânără de 19 ani, din Tecuci, județul Galați, care era dată în consemn la frontieră, fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune, instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud” – se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Perioada „rugăciunilor” Maicii Elena s-a desfășurat în perioada 17 septembrie 2018 - 22 ianuarie 2019, atunci când tânăra ar fi postat anunțuri pe internet în care pretindea că „este maică la o mănăstire din județul Galați și că, în schimbul unor sume de bani, îi ajută pe cei care au nevoie, în rezolvarea problemelor familiale”.

După o „vizită” de 24 de ore în arestul IPJ BN, Maica Elena a fost prezentată instanțelor pământene cu propunerea de penitență preventivă, dar, într-un final, probabil după o altă serie de rugăciuni, a fost dispusa măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

foto cu caracter ilustrativ, sursa - notinerd.com

 

Adauga comentariu