Luptele între câini revin în atenția publică! După „teatrul de luptă” de la Petriș, o nouă scenă la Dumitra. „Tyson” este patrupedul care „a pierdut un meci, nu toate”

Teribilismul tinerilor de bani gata scăpați de sub controlul adulților a ajuns în zona animalelor de companie, mai exact a câinilor. Nu orice fel de câini, aici fiind vorba exclusiv de câini antrenați pentru a fi violenți.

În luna noiembrie 2018 vă prezentam un material în care un grup de tineri de pe raza comunei Cetate se lăudau pe rețelele de socializare cu victorii ale câinilor în diferite dispute mai mult sau mai puțin organizate ca „lupte”, dar de pe urma cărora câinii respectivi sufereau anumite răni provocate evident de alți câini.

O astfel de imagine a reapărut pe facebook și este „prezentat” un câine pe nume Tyson, rănit cel mai probabil în urma unei lupte de acest gen, noua locație fiind comuna Dumitra. Nu sunt prezentate alte detalii, imaginea lui Tyson fiind însoțită doar de următoarele cuvinte „ai pierdut un meci nu toate”, urmat de emoticoane specifice rețelelelor de specializare.

Câinele respectiv prezintă urme de sânge în apropierea unui ochi, iar comentariile făcute în dreptul postării respective sunt ambigue sau lasă loc de interpretare. După viralizarea rapidă a postării cu pricina, profilul de facebook al deținătorului câinelui respectiv, Răducu Grec, a fost dezactivat, dar au rămas printscreen-urile făcute de iubitorii animalelor, acestea fiind postate ulterior pe grupul Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud.

Diana Pintea – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, ne-a confirmat faptul că există sesizări în acest sens și că s-au demarat cercetările în acest caz. IPJ BN a mai demarat cercetări și în cazul posibilielor lupte de câini de la Petriș, conform unui răspuns acordat unuia dintre cei care au sesizat acele aspecte:

Un iubitor al animalelor care a reușit să intre într-o discuție cu un tânăr care recunoaște implicarea în luptele de câini de la Petriș, a declarat la momentul respectiv faptul că sunt puse la bătaie sume între 150 de lei și chiar 1.000 de euro la pariurile aferente acelor lupte.

Este posibil, așa cum deja se vehiculează, ca toată postarea să fie doar o distracție, însă rămân câteva aspecte de explicat și anume rana/rănile câinelui și dezactivarea ulterioară a profilului de facebook al celui care a postat.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu