Lunga poveste a Podului Berăriei și a lucrurilor făcute fără cap și fără coadă. Crețu stă la pândă, să prindă finanțări

S-au ,,topit” aproape 5 milioane de euro ,,luați pe caiet” în contul cetățenilor din municipiul Bistrița pentru Podul Berăriei, iar acum primarul Crețu spune ,,pas” recepției. De ce?

Pentru că, în opinia sa, este ,,o poveste lungă, în sensul că România nu a reușit să atragă fonduri în 2017 și se prevede că nici în 2018 nu se prevede finanțarea europeană. Sunt în pericol să se retragă 800 de milioane de euro. Trebuie să depunem un contract deschis, nu unul închis. Este vorba despre o sumă de circa 2 milioane de euro, deci chestiunea nu e una atât de simplă”.

Primăria a încercat să obţină acordul proprietarilor din zonă pentru amenajarea unei străzi noi, care să facă legătura cu zona Zăvoaie, însă s-a lovit de refuzul categoric al cetăţenilor şi, în aceste condiţii, a fost nevoită să găsească alte soluţii, urmând să fie reabilitată o stradă aflată pe malul apei.

,,Normal ar fi fost să ne apucăm şi de strada Faleză din anul 2015 când au început lucrările la Podul Berăriei, dar eu nu am crezut că nu mă voi înţelege cu oamenii care au terenuri acolo şi nu ne vor lăsa să realizăm şoseaua de legătură pe terenurilor lor. A fost o singură persoană care s-a opus şi nu am putut ajunge la un acord cu ceilalţi proprietari. Aşa că varianta de a face drumul în continuarea podului a picat pentru că ne-ar fi aşteptat cel puţin cinci ani de procese cu exproprierile” spunea în urmă cu un an Ovidiu Crețu.

Construcția Podului Berăriei a început în urmă cu trei ani și ar fi trebuit să asigure legătura cu strada Libertății, iar constructorul a fost Dacia Faber SRL din Cluj-Napoca. Pentru a se putea înscrie în cursa pentru finanțare, municipalitatea a deschis o nouă lucrare, executată de CML Beclean, cu termen de finalizare - aprilie 2018.

Adauga comentariu