Ludovic Orban despre faptul că Stelian Dolha ar fi dat mită electorală: „E mai degrabă lăudabil că a distribuit niște măști”. Păstrând principiul, se pot distribui și alimente persoanelor nevoiașe, tot așa, în ambalaje inscripționate?

Premierul României și președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a fost prezent azi la Bistrița, în campanie, pentru a-și sprijini candidații aflați în competiția electorală. Acesta s-a întâlnit cu oameni de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, după care a participat la o conferință de presă.

Tot azi, unul dintre candidații PNL, Stelian Dolha, a fost acuzat și i s-a depus și o plângere penală, pentru faptul că a încălcat prevederile legii electorale și a distribuit produse, altele decât cele prevăzute de lege, inscripționate cu numele său, sloganul de campanie, precum și sigla partidului, unor alegători dintr-o fabrică a județului.

Întrebat de reporterul stiridebistrita.ro care ar fi poziția sa dacă acuzele s-ar dovedi a fi reale, președintele PNL a divagat și a întors acuzațiile asupra celor care au întocmit plângerea penală împotriva candidatului PNL, respectiv PSD:

 „Dacă PSD face plângere pentru că un reprezentant de-al nostru și-a permis să dea niște măști, atât îi duce mintea. Dar îi sfătuiesc să respecte regulile pentru că la un moment dat o să constate că PSD-ul încalcă pe o scară largă toate regulile și până la urmă tot o să-i amendeze”, a comentat premierul.

Legat de fapta în sine, Ludovic Orban găsește gestul candidatului ca fiind mai degrabă unul lăudabil, considerând că ar fi făcut o faptă bună distribuind măști unor persoane care se presupune că ar avea o stare materială precară:

„Eu am solicitat fiecărui candidat al Partidului Național Liberal să achiziționeze măști asftel încât în interacțiunea cu alegătorii să aibă posibilitatea să dea acelora care nu au posibilitatea, pentru protejare, pentru a reduce riscul de răspindire a virusului. Faptul că a distribuit niște măști, Stelian Dolha, e mai degrabă lăudabil”, a precizat Orban.

Distribuirea măștilor cu ambalajul inscriptionat electoral ar fi avut loc într-o vizită electorală la RAAL Prundu Bârgăului, acolo unde nu se poate spune că există nevoiași ce nu și-ar permite o mască. Mai mult, respectând principiul domnului premier, multe persoane nevoiașe, cu care intră în contact candidații, nu au tot timpul ce pune pe masă, iar un pachet cu alimente, bineînțeles inscripționat cu nume, slogan de campanie și siglă de partid, le-ar prinde bine votanților cu pricina.

Surse din apropierea lui Stelian Dolha susțin faptul că măștile în cauză au fost distribuite în precampanie și nu în timpul campaniei electorale.

Adauga comentariu