Lovitură sub centură dată de Primărie beneficiarilor de parcări rezidențiale: crește tariful anual și se micșorează intervalul orar rezervat!

O Hotărâre a Consiliului Local Bistrița, ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, agită spiritele proprietarilor de autoturisme ce și-au rezervat locuri de parcare rezidențiale. Pe lângă majorarea tarifelor percepute de municipalitate în acest sens, s-a mai făcut o modificare în Regulamentul parcărilor de reședință, referitoare la intervalul orar rezervat, ceea ce duce la o nemulțumire a majorității populației implicate.

Astfel, intervalul orar de rezervare al locurilor de parcare de reședință care era între orele 15:30-08:00, se modifică la 17:00-08:00, motivându-se ora de sosire acasă a cetățenilor de la serviciu conform estimărilor făcute de edili. Proiectul de Hotărâre prin care s-au reglementat aceste clauze nu a fost supus dezbaterii publice, fapt ce a cauzat un val de nemulțumiri din partea celor implicați, aceștia nefiind consultați asupra orelor rezervate.

Pe lângă această clauză disproporționată față de realitate, Primăria modifică și costurile rezervărilor, de la 120 lei/loc de parcare/an, pentru persoane fizice, la 180 lei/loc de parcare/an, sumă ce nu a mai fost modificată din anul 2009 și care nu a dat naștere unor reacții prea puternice din partea celor în cauză.

Mai mulți proprietari de autoturisme personale care beneficiază de un contract de inchiriere a parcării de reședință s-au hotărât să boicoteze Hotărârea Consiliului Local 141/2017 ce prevede aceste schimbări prin parcarea autoturismelor în fața Primăriei în intervalul orar 15:30 – 17:00, interval considerat nejustificat și inoportun tăiat din timpul de rezervare.

Adauga comentariu