Lotul 5 al Drumului Județean 172 D- Măgura Ilvei-Ilva Mare a fost finalizat. Investiția se ridică la peste 46 de milioane de lei

Modernizarea lotului 5 al Drumului Județean Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita sit Natura 2000 (zona cabanei Silhoasa) a ajuns la final, astăzi având loc recepția lucrărilor executate de SC Mis Grup Anieș și proiectate de SC Luca Way srl din București pe o distanță de 17,7 km. Valoarea contractului este de peste 46 de milioane de lei, adică 9,6 milioane de euro, lucrările având o garanție de 10 ani. Finanțarea investiției s-a făcut, în prima fază prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ulterior fiind preluat în Programul Operațional Regional (POR) și bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Modernizarea a început în data de 12.09.2018 și s-au finalizat la data de 11.05.2020

La recepție a fost prezent, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, dar și primarii comunelor de pe valea Ilvelor: Aurel Horia, Ilva Mică, Valer Avram (Măgura Ilvei), Alexandru Anca (Ilva Mare), Flaviu Lupşan (Lunca Ilvei), dar și candidatul ApBn la primăria Lunca Ilvei, Marian Gruștior. De asemenea, nu au lipsit vicepreşedintele Ioan Ţintean, directorul executiv Dorin Popescu, ing. Gabriel Pop – şef Serviciu Drumuri Judeţene. Constructorul, Mis Grup Anieș a fost reprezentat de Petre Farcaș.

Radu Moldovan:  ” Lucrările sunt de foarte bună calitate. Este încă o dovadă că, atunci când o companie din judeţul Bistriţa-Năsăud câştigă o lucrare pune şi suflet în ceea ce face. Pe lângă faptul că avem lucrările terminate în timp util, ele sunt şi de o calitate foarte bună. DJ 172 D – Poarta Transilvaniei este unul dintre proiectele importante pe care le-am lansat încă de la începutul primului meu mandat şi mă bucur că astăzi suntem la recepţia Lotului 5. Sunt alături de mine şi primarii de pe Valea Ilvelor. E un deziderat pe care-l aşteaptă de cel puţin 30 de ani, modernizarea acestui drum, mă bucur că suntem la recepţia Lotului 5. Contractul a început în toamna anului 2018 şi, chiar dacă au trecut şi două ierni peste noi, aşa cum v-am spus, cu mobilizarea constructorului şi a tuturor celor care au fost aici, inclusiv colegii primari, care au sprijinit cu tot ce era nevoie această investiţie,  astăzi avem bucuria să circulăm între Măgura Ilvei şi ieşirea din Lunca Ilvei, până la cabana de la Silhoasa, la pepinieră, pe un drum european, care oferă absolut toate condiţiile necesare”.


Lucrările executate au cuprins: fundație din piatră spartă, îmbrăcăminte asfaltică, geocompozit cu rol de antifisură, strat de legatura binder, strat de uzură, pe raza localității Lunca Ilvei s-au executat trotuare pe ambele părți ale drumului,  șanțuri pereate cu beton,  rigole carosabile, podețele degradate au fost înlocuite cu altele noi, s-a realizat o rețea de canalizare pluvială, ziduri de sprijin, parapeți metalici, semnalizare rutieră, lucrări de reparații poduri noi și construcție pod nou.

Adauga comentariu