Liviu Alexa a fost numit, cu unanimitate de voturi, președinte al PSD Cluj, de către Comitetul Executiv Național al PSD. Ce i-a cerut Viorica Dăncilă lui Liviu Alexa?

Comitetul Executiv Național al PSD a hotărât în această seară demiterea președintelui interimar al PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, pentru proastele rezultate de la Filiala din Cluj și numirea în locul său a jurnalistului Liviu Alexa. Propunerea Vioricăi Dăncilă a fost votată, în unanimitate, deși a constituit un șoc pentru toată asistența. Doina Pană, vicepreședinte național al Regiunii Nord-Vest a PSD, vicepremierul Daniel Suciu, Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui, Ioan Mang, șeful PSD Bihor, Gabriel Zetea, șef PSD Maramureș, au avut cuvinte interesante de spus despre Liviu Alexa, toți remarcând curajul acestuia de a critica orice partid politic, chiar și PSD.

Viorica Dăncilă, premier și președinte al PSD a spus în susținerea sa: "I-am cerut tânărului Liviu Alexa, un singur lucru: să șteargă toate blaturile și înțelegerile transpartinice care au dus la situația dezastruoasă a PSD Cluj. La Cluj există o singură problemă: nemunca. Nu mai putem accepta ca rezultatele proaste să tragă în jos realizările colegilor din alte județe."

Jurnalistul Liviu Alexa are o poveste interesantă cu PSD. În 2015, i-a fost refuzată adeziunea la PSD Cluj de către foștii lideri: Remus Lăpușan și Aurelia Cristea.

"Mulțumesc doamnei președinte Viorica Dăncilă pentru încrederea și curajul de a mă numi în această poziție despre care vă reamintesc că este interimară. Nu m-a făcut mama președinte PSD Cluj și nici nu o să mor dacă nu o să mai fiu. Atâta timp cât voi îndeplini această funcție, o să muncesc așa cum am muncit mereu pentru proiectele mele. Nu mă voi lăsa șantajat de nici o amenințare cu plecatul a vreunui primar sau deputat, însă voi vrea să colaborez cu toți cei care doresc să muncească și să facă social-democrație, nu cumetrie. Sunt tânăr și prioritatea mea va fi aducerea de tineri în partid. Nu vreau să fiu nici șef la Transelectrica, nici la Transgaz. Nu candidez la Primărie, vreau doar să arăt ce înseamnă să gândești eficient, alături de o echipă care își dorește să tragă", a declarat Liviu Alexa, proaspătul președinte al PSD Cluj.

Comentarii

Balan Marius- e...

19.09.2019 10:44

Ba baiatu ! Esti o mare dezamagire pt. mine ca si cititor. Dupa ce l-ai facut varza pe Cretu si pe presedintele CJ. Radu Moldovan din BN de cateva ori, acuma vi ca bondarul la borcanul cu miere ? Nu o sa mai citesc nimic din ce este semnat de liviu alexa. Pacat de timpul pierdut de mine cu stirile de la CLUJ trimise de tine pe acest online.

Vizitator

19.09.2019 11:54

Mai trebuie văzut!

Paul

19.09.2019 15:30

In primul rând bistriteanul Liviu Alexa a fost ales si nu numit, cu unanimitate de voturi, președinte interimar al PSD Cluj, de către Comitetul Executiv Național al PSD.  In al doilea rând Liviu Alexa este un personaj atipic pentru PSD si nu pentru faptul ca in 2016, era  preşedintele Partidului Mişcarea Liberală Cluj şi candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Liviu Alexa nu este un om de stânga. El este mai degrabă un om  cu principii  si convingeri bine conturate de la care nu nu deviază .  In urmă cu câtiva ani, mai exact prin 2012, după primul mandat al PSD-istului Cretu la primăria Bistrita , Liviu Alexa scria următoarele: "Bistriţa mea natală nu poate ecloza din ouăle de struţ ale unui tembel, care a împânzit oraşul cu arătari groteşti, ci din dorinţa bistriţenilor de a nu mai fi consideraţi oile de manevră ale unor politicieni, care cred ca Bistriţa înseamnă numai sensuri giratorii şi tăieri de panglici":vezi: http://arhiva.bistriteanu.ro/2018/bistrita-strutul-cu-capul-in-nisip-ce-nu-vede-viitorul-1338368485680.html

Adauga comentariu