Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu: „Remanierea se face, nu se discută!”

Presiunea nerecunoscută de anumite vârfuri din interiorul Partidului Social Democrat începe să crească și să șuiere precum o oală uitată la fiert. Scandalul declarațiilor referitoare la momentul „10 august” a creat o ruptură între primarul general al Bucureștilor și bună parte din conducerea partidului care s-a pus pavăză și scut-jandarm în jurul ministresei Dan.

Nici în Guvern nu mai e liniște, un alt foc mocnit anunță o implozie iminentă, cuvântul „remaniere” fiind tot mai des pronunțat nu înafara partidului ci chiar în interiorul acestuia. Iar colac peste pupăza din frunte, Dragnea a început să-și atragă din ce în ce mai mulți opozanți interni, aporape rămânând un cordon tot mai subțire de susținători.

Județul Bistrița-Năsăud are în Parlament trei inși cu insigne PSD: o doamnă și doi mândri ficiori. Am încercat să aflăm care le e poziția acestora vis-a-vis de cele trei mai puncte de fierbere internă: remanierea, stabilitatea lui Dragnea la butoane și trimiterea la plimbare din partid a doamnei Firea.

Pe principiul „lady first”, am încercat să o contactăm pe doamna deputat ex-ministru Doina Pană. Succesul nu a fost de partea noastră, mai ales că în ultima perioadă singurul mod de exprimare al deputatului bistrițean este cel scris pe ziduri. Pe zidurile facebookului. Pană se exprimă la modul briefing, ce vrea dânsa, când vrea dânsa și unde vrea dânsa, fără întrebări, fără subiect sau predicat.

Același mod de exprimare îl are și senatorul Bistriței, Năsăudului și mai ales al Becleanului, actualul ministru al apelor și ce a mai rămas din „pădurilor”, „tradiționalul” domn Ioan Deneș. Nu știm cine a fost primul în acest tip de comunicare-briefing-facebook, știm doar că Doina Pană a fost ministru în același minister înaintea domnului cu pricina.

Singurul care ne-a răspuns, scurt și la subiect, a fost deputatul cu cea mai înaltă funcție parlamentară, liderul de grup PSD din Camera Deputaților, domnul Daniel Suciu. Acesta, fără a fi pătimaș și strict profesional, consideră că „este loc de mai bine în activitatea unor ministere” fără să precizeze măcar de care ministere ar fi vorba.

Suciu susține ideea că premierul Viorica Dăncilă realizează în aceste momente o analiză asupra activității propriului guvern, iar dacă rezultatul acestei analize va impune anumite schimbări „nu văd de ce n-am face-o”, culminând tranșant: „Remanierea se face, nu se discută!”.

Cât despre discuția dacă președintele ar trebui schimbat, răspunsul este simplu. Nu cred că se impune o asemenea variantă. Deloc!” – a concis Daniel Suciu în subiectul detronării lui Dragnea din funcția supremă a partidului.

La capitolul primarul general al capitalei, Suciu nu se pierde cu firea și încearcă pasarea problemei direct în CEx-ul partidului:

Orice dispută trebuie tranșată în interiorul partidului și orice poziționări adverse sunt regretabile. Până nu are loc o discuție în CEX, cu toți colegii, nu cred că putem discuta despre eventuala excludere a Gabrielei Firea din partid”.

 

 

Adauga comentariu