Liderii ALDE și Pro România din Bistrița-Năsăud nu și-au dat nici măcar un singur telefon. Așa de control... Oricum nu se cunosc

Sunt cel puțin două săptămâni trecute de la începutul precampaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Există, dacă nu ați știut, și o alianță între ALDE și Pro România, ștampilată și parafată la nivel de lideri naționali, adică între V.V. Ponta și ceea ce a mai rămas din șefimea de la ALDE. La nivel local, județean, situația e puțin mai albastră, sau mai roșie dacă doriți, mai ales că în zonă, triunghiul amoros PSD-Pro România-ALDE poate funcționa ireproșabil, având în vedere faptul câte de bine, dar bine de tot, se cunosc cei trei lideri : Radu Moldovan, Grigore Timoce și Ioan Monița.

Teoretic! Practic e mai complicat, asta pentru că, deși, președintele Radu Moldovan îi cunoaște bine atât pe Timoce cât și pe Monița, Monița nu îl cunoaște pe Timoce deloc. Informația nu e pe surse, e pe bune și vine chiar de la președintele-primar al ALDE, Ioan Monița: „La nivel de judeţ, nu ne-am întâlnit, ca să fie foarte clar. Dacă mă întrebaţi cu cine să mă întâlnesc de la Pro România, mai că nu ştiu în Bistriţa”, a spus Monița în cadrul unei conferinţe de presă. El a precizat că îl știe pe tatăl președintelui Pro România, Grigore Timoce, care este originar din comuna Romuli, unde Moniţa este în prezent primar.

Până la urmă, zice Monița: Să nu facem confuzii…

 ”Noi avem o alianţă electorală cu Pro România, nici nu ştiu dacă este o alianţă electorală, hai să spunem o susţinere reciprocă pentru domnul Diaconu ca preşedinte, adică, domnule, îl susţinem pe omul ăsta. Noi nu avem alte… să nu înţelegeţi, Doamne fereşte, că… La un moment dat erau şi discuţii, dacă vreţi acum dau din casă: bine, domnule, şi dacă îl scoatem pe Diaconu preşedinte, Pro România o să spună că l-au făcut ei. Hai, domnule, acolo e de lucru, să dea Dumnezeu să ne certăm de la lucrul ăsta. (…) Să nu vă imaginaţi că, în primăvară, gata, suntem legaţi de Pro România. Până acolo e multă muncă”, a spus Moniţa.

Cu toate acestea, trebuie spus faptul că, totuși o întâlnire la nivel de lideri a avut loc. E vorba de secretarul general al Pro România, Filip Moisil și președintele ALDE Bistrița, Gelu Muthi. Cei doi au discutat strict o problem tehnică: amplasarea cortului în vederea strângerii de semnături pentru Mircea Diaconu, candidatul la prezidențiale susținut de Alianța dintre ALDE și Pro România.  ALDE Bistriţa-Năsăud  a adunat pentru Mircea Diaconu peste 5.560 de semnături de susţinere.

 

 

Adauga comentariu