Liberalii și-au anunțat prima tranșă de candidați din cursa internă pentru Primăria Bistrița. Cosmin Moldovan - un „outsider”!

În timp ce mai marele județean al liberalilor susținea de unul singur o conferință de presă, trupa „pro-Hangan”, un fel de aripă neo-liberală locală, a trimis presei un comunicat în care sunt anunțați patru candidați înscriși în cursa internă pentru Primăria Bistrița.

Este vorba de o competiție internă ce va avea ca punct terminus un sondaj de opinie „mai complex” din care se va alege candidatul „ideal” pentru candidatura din partea partidului la funcția de primar al municipiului. Lista este deschisă până la începutul lunii august, timp în care orice membru liberal cu aspirații și... curaj se poate înscrie.

Conform listei trimisă către presă, liberalii care au luat această hotărâre sunt Diana Morar, avocat, cunoscută bistrițenilor ca și un consilier local mai „bătăios”, adeptă a literei legii, obișnuită cu interpelări încărcate de articole și prevederi legale în vigoare.

Sorin Hangan, lider de grup „municipal”, în jurul căruia se învârte aripa mai sus menționată, înterprinzător privat, consilier local destul de vocal, văzut de mulți dintre liberalii „de rând” ca cel mai potrivit candidat la Primărie.

Dorin Dobra, profesor universitar, fost senator fără rezultate notabile, un „răzvrătit” în liberalismul actual. A întrerupt pentru o bună perioadă comunicarea oficială cu conducerile locale ale liberalilor, dar a fost văzut destul de des la întâlniri neoficiale cu aceștia.

Cosmin Moldovan (foto principal) este „outsiderul” din micul grup de candidați, un fel de „Prâslea” sau chiar „David” în această luptă internă. Cosmin are 32 de ani, de aproximativ trei luni de zile a făcut un pas important în fața ofițerului de stare civilă, iar la sfârșitul acestui an va căpăta și titulatura de „tătic”. Este vicepreședinte însărcinat cu strategiile la nivel județean al PNL și este hidrolog în cadrul Sistemului pentru Gospodărire al Apelor.

Aceștia sunt deocamdată cei patru liberali care tânjesc pentru importantul loc de candidat al PNL pentru funcția de primar al Bistriței în cadrul scrutinului din 2020. Bineînțeles, această listă internă este încă deschisă, iar Ioan Turc, președintele PNL BN, luat prin surprindere de anunțul „colegilor” de patrid, a anunțat forțat de împrejurări și la insistențele jurnaliștilor că ia în calcul și propria înscriere pe lista respectivă.

Adauga comentariu