Liberalii își caută „nume” sonore pentru candidatul ideal la alegerile locale din 2020. Turc face apeluri publice în acest sens!

Mai știți faza cu cu actorul grăbit scos din joben de liberali la ultimele alegeri locale? Aia cu Adrian Titieni pe post de candidat liberal pentru Primăria municipiului Bistrița! Ei bine, conform liderului județean, faza s-ar putea repeta la următoarele alegeri...

Războiul rece din interiorul Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud continuă cu un nou episod, Ioan Turc, președintele filialei județene, ia în calcul pentru următoarele alegeri locale din 2020 varianta unui candidat „cu notorietate și credibilitate”, dar care nu este (încă) membru PNL.

Altfel spus, Ioan Turc face un apel către „personalități” ale Bistriței care vor fotoliul de primar cu sprijinul PNL, aceștia fiind condiționați numai de înscrierea în partid.  

„În cazul în care există personalități locale cu notorietate și credibilitate și care vor să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului final, organizația municipală, cu acordul biroului județean permanent, poate accepta înscrierea lor în cursă, cu condiția acceptării înscrierii în PNL. În acest context fac un apel către toți oamenii onești care cred că pot să pună umărul la scoaterea din marasm a municipiului Bistrița, să aibă deschidere, să aibă curaj să vină la PNL și să-și depună solicitarea pentru a candida – a declarat Ioan Turc.

Legat de candidaturile deja depuse ale colegilor liberali din organizația municipală, Turc susține faptul că nu știe cine și-a depus candidatura. Întrebat dacă el personal o va face, acesta a răspuns că teremenul pentru depunerea candidaturilor este de 15 noiembrie și că încă are timp.

Prin îndemnul adresat de Turc „personalităților cu notorietate și credibilitate” de a avea curajul și a se înscrie în PNL pentru a candida la funcția de primar, acesta nu face decât să accentueze ruptura dintre cele două organizații, cea municipală și cea județeană, liberalii fiind împărțiți la nivelul județeului Bistrița-Năsăud în cel puțin două tabere.

Din „tabăra” adversă lui Turc, cea municipală, și-au anunțat candidaturile cel puțin trei membri, Diana Morar, Sorin Hangan și Cosmin Moldovan, precum și fostul senator Dorin Dobra, despre care nu se știe în care bărci se află.

Mai mult decât atât, prin declarația făcută, Turc recunoaște indirect faptul că PNL la Bistrița nu deține deocamdată un nume destul de „ofertant” pentru o cadidatură care să aibă un posibil succes la alegerile locale din 2020 în fața contracanditaților, indiferent de numele acestora.

Adauga comentariu