Liberalii fierb la foc mic în așteptarea validării listelor pentru alegerile parlamentare

Sala de spectacole a Centrului Cultural Municipal este în această după-amiază gazda Comitetului  Județean de Coordonare al PNL Bistrița-Năsăud, eveniment politic programat să înceapă la ora 17.00. La ședința va participa și secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău.

Așa cum v-am mai informat, din ultimele informații, pentru listele la Camera Deputaților sau Senat există o serioasă concurență. Astfel, notarul Gabriel Groza, Dorin Dobra sau primarul Vasile Silași vor la Senat. Pe lista de la Cameră, primele locuri revin lui Robert Sighiartău, Diana Morar.

Liderii liberali bistrițeni sunt pe ultima sută de metri în pregătirea listelor cu cei care vor intra în lupta pentru Camera Deputaților și Senatul României. Discuția și votul pe cele două liste va fi dat miercuri, 14 octombrie, în cadrul ședinței de Birou Permanent Județean.

Camera Deputaților

Așa cum era de așteptat, concurența este una acerbă pentru locurile cât mai aproape de cele eligibile, asta pentru că, la Camera Deputaților, primele două locuri sunt practic ocupate.

Potrivit surselor noastre locul 1 revine secretarului general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, iar locul 2 se pare că va fi ocupat de secretarul de stat în Ministerul Justiției, Diana Morar. De asemenea, pentru un loc de deputat mai candidează  Gheorghe Tuță, Vasile Marc, Samuel Coman.

Senat

La Senat, concurența e și mai acerbă, aici neexistând un ”lider” care să ocupe primul loc și care este elligibil pentru PNL. Astfel, aici și-au depus candidaturi: fostul senator liberal Dorin Dobra, notarul Gabriel Groza, Ioan Peteleu, George Gaftone, Ioan Someșan, Octavian Ganea, Ovidiu Florian. O altă candidatură este cea a fostului secretar general al PNL BN, primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași.

Precizăm faptul că, cele două liste vor trebui validate de Biroul Politic Național și să primească OK-ul președintelui Ludovic Orban

 

Adauga comentariu