Leoni apelează la piața de muncă externă: 200 de muncitori din Vietnam vor ajunge la Bistrița!

Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, Leoni Wiring Systems, deține în acest moment peste 5.000 de angajați în fabica din Bistrița. Cu toate acestea, fabrica de cabluri se izbește de o problemă legată de lipsa forței de muncă.

Conform unui interviu acordat de către Delia Hosszu, Commercial Managing Director Leoni Romania, publicației bistritabusiness.ro, nemții încercă o nouă abordare în ceea ce privește recrutarea de personal, apelând la piețele externe de muncă:

„În încercarea de a rezolva această problemă, am fost nevoiți să fim cât mai creativi și să gândim out of the box. Am început prin a stimula financiar agajații să ne recomande candidați din cercurile lor de prieteni și cunoștințe pentru locurile de muncă disponibile în Leoni. Apoi, am apelat la firmele de leasing temporar de personal. Cu toate acestea, în continuare nu reușim să facem față lipsei de forță de muncă din piață. În aceste condiții, investigăm inclusiv varianta importului de angajați din alte țări” – a declarat Delia Hosszu pentru sursa citată.

Leoni și-a îndreptat privirea către piața asiatică, urmând ca în această toamnă să ajungă la Bistrița un număr de 200 de muncitori din Vitenam, informație confirmată pentru stiridebistrita.ro de Ramona Raicu, Communication Manager Europe.

Cei 200 de muncitori din Vietnam vor face parte dintr-un program test, iar dacă aceștia vor confirma rezultatele așteptate de Leoni, firma va continua angajările din sursă externă.

„Considerăm însă că principala noastră responsabilitate este față de mediul economic și social local, astfel încât vom fi mereu atenți la dinamica pieței muncii din județul Bistrița-Năsăud și județele limitrofe”, a mai adăugat Delia Hoszzu, pentru bistritabusiness.ro.

Adauga comentariu