Lecția de umanitate și omenie „Camionul de Crăciun” a ajuns la capitolul XVI. Tășuleasa și Cavalerii Ioaniți vor împărți peste 21.000 de cadouri

2018 este anul în care se împlinesc 25 de sezoane în care Cavalerii Ioaniți străbat bătrâna Europă cu tiruri încărcate de cadouri pentru copiii din estul continentului. În Bistrița-Năsăud, Ioaniții împreună cu Tășuleasa Social au ajuns la ediția a 16-a a „Camionului de Crăciun”.

În acest an, către Tăsuleasa au pornit nu mai puțin de 17 tiruri purtând emblema Die Johanniter, încărcate cu 21.400 de cadouri pentru toți atâția copii. Nouă dintre Camioanele de Crăciun sunt destinate unor localități din Bistrița-Năsăud, restul de opt fiind redirecționate către județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Suceava, Sibiu și Mureș.

Localitățile din Bistrița-Năsăud unde se vor distribui aceste cadouri fac parte din traseul Via Transilvanica, proiect realizat de Tășuleasa Social cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Pe lângă aceste camioane, Cavalerii Ioaniți împreună cu Tășuleasa Social au pregătit două camioane cu destinația Republica Moldova, camioane care vor fi secondate de alte două tiruri încărcate de această dată la Bistrița, acțiune desfășurată de Tășuleasa în colaborare cu Selgros.

„În colaborare cu Selgros Bistrița, avem o provocare pentru toți care vor să învețe să dăruiască: cele 2 camioane cu cadouri cer încă două camioane însoțitoare. Oare reușim să strângem 2 tiruri de cadouri pentru copiii din Moldova? Oare am învățat ceva în acești 16 ani? Aceasta este șansa noastră să aflăm răspunsul: Selgros Bistrița a pregătit cadourile, noi trebuie doar să mergem și să le plătim la casă. Dacă nu suntem din Bistrița, altă modalitate este plata directă a sumei de 144,82 lei în contul de mai jos, cu specificarea: “cadou de Crăciun pentru Basarabia”. Cu banii adunați din cont, noi cumpărăm cadourile și în luna ianuarie le ducem copiilor din Glodeni. Tășuleasa Social, Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX” – se arată într-o postare a asociației Tășuleasa Social, primul care a și făcut primele cumpărături fiind Tibi Ușeriu.

Cele 17 camioane pline cu daruri au pornit din Landshut, unul dintre „cavalerii” voluntari de acolo fiind cântărețul german de origine română – Peter Maffay.

Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. – Ambulanțierii Sfântului Ioan – sunt o organizație caritabilă din Germania, descendenți ai cavalerilor Ordinului de la Mata. Aceștia desfășoară o serie de activități de voluntariat pe tot mapamondul fiind o organizație non-profit, cunoscuți și sub titulatura de Cavalerii Iohaniți.

 

Adauga comentariu