Lechința, Prundu-Bîrgăului sau Sîngeorz-Băi? Trei localități cu straie de sărbătoare în acest weekend! Care îl au pe „vino-ncoa”?

Trei mari localități din Bistrița-Năsăud și-au programat pentru acest weekend manifestări legate de sărbătorirea într-un fel sau altul a locurilor și oamenilor proprii. Două comune și un oraș au pus la bătaie evenimente menite să atragă populația zonei, dar și alți invitați.

La Lechința sărbătoarea începe vineri, 17 august, cu activități sportive în aer liber, precum și cu o seara de karaoke. Cei interesați și iubitori de microfoane pot exersa în public anumite vocalize, fiecare dintre doritori având dreptul și obligația de a falsa, dar să nu greșească vorbele.

Sâmbăta va aduce profesioniști pe scena din Lechința, căci se vor perinda în fața publicului un grup de soliști vocali de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița, interpreți de muzică populară și un ansamblu profesionist într-ale folclorului. Seara este dedicată publicului tânăr, printre invitați fiind Rocsana Marcu (aviz celor care au gândit afișul, domnișoara respectivă este foarte atentă la scrierea numelui ei), dar și doi DJ de la Kiss FM. Bineînțeles, focurile de artificii vor fi cireașa de pe tortul manifestațiilor lechințene.

În partea opusă a județului, pe Valea Bîrgaielor, o altă localitate se sărbătorește: Prundu-Bîrgăului! Aici se reia un festival ajuns la XVI-a ediție, fiind vorba de „Regele Brazilor”, un festival folcloric cu o frumoasă istorie în spate.

Sărbătoarea bîrgăuanilor începe sâmbătă, 18 august, ziua fiind dedicată în prima parte folclorului românesc, dar și internațional, la Prund fiind prezente și ansambluri din străinătate. Seara va aparține tineretului iubitor de Oana Radu, Narocit Sound sau Corina.

Duminică, după continuarea din jurul amiezii a periplului folcloric internațional, ziua se va sfârși tot „tinerește”, căci pe scenă vor concerta Sonny, Adda sau Fly Project. Focurile de artificii vor fi prezente și pe plaiurile bîrgăuanilor.

Sîngeorz-Băi nu mai are „zilele orașului”, cele care prin tradiție se desfășurau în jurul datei de 15 august, de Sfânta Mărie, dar asta nu înseamnă că orașul-stațiune nu va fi animat! Din contră, tinerii din localitate și-au asumat un proiect făcut de ei, pentru ei, așa că la Sîngeorz-Băi vor fi trei zile tinere, despre care stiridebistrita.ro a scris AICI.

Indiferent unde alegeți să petreceți acest weekend, să nu vă uitați acasă buna dispoziție! Și umbrelele...

Adauga comentariu