Lăcașurile de cult din Bistrița-Năsăud luate la puricat de ISU în Săptămâna Patimilor: 16 amenzi și 357 de avertismente!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud a efectuat, prin  inspectorii de prevenire, mai multe controale la lăcașuri de cult – biserici, având în vedere că în perioada sărbătorilor acestea sunt frecventate de un număr mare de enoriași.

Au fost realizate o serie de măsuri preventive care să conducă un climat mai sigur, dar și un complex de măsuri operative care să eficientizeze misiunile de protejare a populației. Obiectivele planurilor de măsuri din această perioadă sunt de reducere a numărului de incendii prin înlăturarea deficiențelor pe linia apărării împotriva incendiilor de la biserici sau alte categorii de construcții frecventate de sărbători, dar și de asigurare a unui timp de intervenție scăzut prin suplimentarea numărului de pompieri și de paramedici SMURD.

„Pe timpul celor 54 de acțiuni de control au fost identificate 16 obiective fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 14.500 lei și 357 avertismente. De asemenea, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităților practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor” – se arată într-un comunicat al ISU BN.

Acțiunile de verificare vor continua până sâmbătă, iar în Noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

În perioada Paștelui, ISU Bistrița – Năsăud funcționează cu efective necesare asigurării intervențiilor, prin coordonare operațională 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar la nevoie echipajele pot fi completate cu personal adus la serviciu din turele libere.

 

 

Adauga comentariu