La școală cu mască, la Transmixt cu grămada: coadă la abonamentele pentru transportul în comun în era digitalizării la Bistrița (FOTO)

În plină campanie electorală, tocmai acum când nu există candidat să nu vorbească de digitalizare, în Bistrița, la UNICUL chioșc unde se pot face abonamentele pentru transportul în comun, incluzând elevii, funcționează o singură casă de marcat, cu o singură casieră!

Este vorba de chioșcul de bilete și abonamente al Trasmixt SA, firma care și-a adjudecat licitația privind transportul în comun al bistrițenilor, dugheană amplasată pe strada Rodnei, în apropierea Autogării Bistrița.

Un trecător vigilent a surprins distanțarea socială din fața chioșcului respectiv, acolo unde aproape 200 de oameni, în special elevi, așteptau să le vină rândul pentru a-și face abonamentul necesar deplasării către sau de la școală.

„Între 100 si 200 de oameni la ghiseul Transmixt Bistrita. Un singur ghiseu. O singura angajata la ghiseu. Hartii peste hartii pentru un simplu abonament de transport in comun elev. Nimic digitalizat. Un ghiseu pt un oras intreg. D-lor candidati la primarie si consiliu local, nu va vad pe niciunul pe aici. Oare asta cu transportul nu era in programul vostru foarte proclamata? Ca verde... ca modul de transport... tren urban etc... dar sute de oameni stau la un singur ghiseu pt un abonament banal. Rusine! Era digitalizarii...parca..(ma tem ca asta se traduce inca "degete printre hartii")”.

Și alți bistrițeni s-au arătat siderați de modul în care se elibereză aceste abonamente, întrebându-se unde este Poliția Locală, DSP-ul sau Prefectura, instituții care deunăzi ne legitimau pe străzi și ne cereau declarațiile pe proprie răspundere. Situația persistă încă de luni și nu sunt semne că s-ar termina prea repede. Alții sunt mâhniți deoarece copiilor li se cere să poarte masca pe tot parcursul orelor, fapt considerat ca inuman, însă în alte circumstanțe nimeni nu intervine și nimeni nu ia măsuri.

 

Adauga comentariu