La plimbare pe drumurile patriei cu duba plină de alcool: doi suceveni, unul fiind minor, luați la bani mărunți de polițiștii bistrițeni

În urma unui control efectuat de către polițiștii rutieri în Josenii Bîrgăului au fost indentificați doi suceveni care transportau o cantitate mare de alcool, dar și câteva sute de kilograme de cereale, toate fără acte de proveniență.

Este vorba de un bărbat de 44 de ani care era însoțit de un tînăr de numai 17 ani. Aceștia aveau în autovehicul o cantitate de 2.400 de litri de alcool, în mai multe recipiente, fără însă a fi marcate conform reglementărilor legale în vigoare.

De asemenea, tot în autovehiculul respectiv au fost identificate aproximativ 300 kg de produse cerealiere, pentru care nu dețineau documente de proveniență legală. Autoutilitara și bunurile aflate în interiorul acesteia au fost indisponibilizate de polițiști.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 ore, iar la data de 2 februarie a.c., față de bărbatul de 44 ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„În continuare, polițiștii de la investigarea criminalității economice efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, prev. de art. 452, art. 1, lit. h, din Legea 227/2015, în vederea documentării întregii activități infracționale” se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

Adauga comentariu