La Bistrița se mai pregătește încă un REFERENDUM, de interes LOCAL, simultan cu cel pentru revizuirea Constituției! Vezi despre ce este vorba

Grupul de consilieri locali ai PER și PNL au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Bistrița pentru data de 28 septembrie, ora 12:00, în care se va încerca organizarea unui referendum cu tematică locală în aceeași dată cu referendumul pentru revizuirea Constituției, programat pentru 6 și 7 octombrie.

Semnatarii acestui proiect de Hotărâre sunt cei doi consilieri ai Partidului Ecologist Român, Archiudean Mircea și Mârza Teodor, precum și cei cinci consilieri ai Partidului Național Liberal, Sorin Hangan, Ioan Peteleu, Filip Moisil, Mioara Seica și Diana Morar.

Tematica locală prezentată de acest grup de consilieri are în vedere consultarea bistrițenilor în ceea ce privește trei mari proiecte de interes, întrebările pentru foile de vot fiind strâns legate de acestea:

Cetăţenii municipiului Bistriţa au dreptul să se pronunţe prin „DA” sau „NU” la următoarele întrebări înscrise pe buletinul de vot:

1. Sunteți de acord cu reducerea suprafeței spațiilor verzi și a numărului de arbori din Piața Centrală, conform documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții “Modernizare Piața Centrală”?”

2. Sunteți de acord cu amplasarea unei pasarele metalice suspendate (pasaj pietonal) peste Bulevardul Independenței la intersecția cu str.Panait Cerna, conform Studiului de fezabilitate aprobat prin HCL 71/2017?

3. Sunteți de acord cu realizarea proiectului “Centru intermodal de transport public” în municipiul Bistrița (str.Gării – str.Tărpiului, peste calea ferată)?”

Din expunerea de motive, cei șapte consilieri susțin că acest demers necesită un minim efort financiar din partea autorităților locale având în vedere că infrastructura necesară unui referendum este deja asigurată de referendumul național programat deja pentru 6 și 7 octombrie.

La ședința extraordinară programată pentru 28 septembrie nu va fi prezent primarul Ovidiu Crețu, acesta fiind într-o delegație externă. Locul lui este suplinit de viceprimarul Gelu Muthi.

 

Comentarii

Balan Marius- e...

26.09.2018 20:27

Pai daca e OTC intr-o delegatie externa ar fi bine sa se strecoare inca o intrebare.  Vreti sa-l trimiteti la penzie pe actualul primar ? Cred ca aceasta intrebare ar rezolva automat si soarta  a primelor trei intrebari, si practic nici nu ar mai conta.

Adauga comentariu