La Bistrița „războiul candidaților” pentru primărie se duce doar în PSD! Crețu se joacă cu nervii lui Niculae: poate mai vrea un mandat, poate nu... Între timp, opoziția clocește ouă Kinder

Obraz gros are Crețu de ceva vreme încoace, dar și tupeu „de nota 10”! Aflat într-o emisiune TV foarte prietenă, primarul „en-titre” al Bistriței nici nu infirmă și nici nu confirmă o nouă candidatură pentru perenul fotoliu edilitar de la etajul I din Piața Centrală nr.6.

Acestuia i-a fost aruncată o întrebare la fileu referitoare la o nouă candidatură la care a răspuns la fel de arogant și „enigmatic” precum cele trei mandate ale sale: „Ar trebui să câștig notorietate și să anunț de pe acum?”, referindu-se la faptul că nu are nevoie de o „publicitate” făcută din timp pentru a fi cunoscut de populație, făcând și o ironie ieftină cu țintă directă către protestatarii Bistriței: „Vom vedea ce spun sondajele, acele zeci de mii care contează, nu cei cinci care ies în stradă la orice!”. Crețu a fost votat ultima dată (sperăm) de „zecile de mii” în număr de 12.800 cetățeni.

Ca o mică completare, având în vedere cifra precizată de edil cu referire la „rezistaci”, am încercat să-i identificăm pe cei cinci, ce-i drept, nu ne-a fost greu: Florin Chereji, Vasile Man, Antal Francisc, Nenea Atti și Marius Bălan.

La capitolul „opoziție” Crețu a pus puțin degetul pe rană: „Trebuie să vină cu proiecte, nu cu candidați” – a comentat primarul. Din păcate, opoziția locală nu vine nici măcar cu candidați asumați. Tot în acest capitol, „opoziție”, se pot înscrie și „partenerii” din actuala coaliție de guvernare locală, cei doi viceprimari fiind deja cu tricourile de campanie imprimate, atât Gelu Muthi cât și Cristian Niculae fiind dornici de a ajunge pe scaunul însemnat cu numele lui Crețu.

Despre Gelu Muthi nu comentăm, căci glumele proaste marca ALDE le trecem la note de subsol. În schimb, competiția internă din PSD este mult mai comică în contextul în care „Wannbe” Niculae are deja echipamentul aprobat de la comenduire, suplimentele alimentare sponsorizate direct din Palatul Administrativ, Piața Petru Rareș, etajul II, iar „proiectele” personale (noi wonderlanduri cu nadă socială) anunțate și pornite.

Crețu probabil nu va mai candida, dar are așa, o plăcere sadică de a băga „mortul în casa” lui Wannabe, să-l chinuie pe Niculae, să-i mai dea câte un duș rece, de răcorire, căci înghețata nevesti-sii nu prea are efectul scontat, oricât de „merigo” și de „bulevardieră” ar fi plasată.

La mijloc stă Radu Moldovan, ca într-un fel de espectativă, dar e mult spus mijloc, căci e evindentă înclinația lui către „iepurașul” scos la încălzire. Tace și nu spune nimic (public), îi dă pace lui Crețu ca și cum ar ști că suferă de o boală administrativ-politică în fază terminală.

Dacă Ovidiu Crețu își găsește „tratamentul” și chiar vrea să candideze din nou, e puțin probabil că va mai avea susținerea partidului, rândul susținătorilor crețieni în PSD fiind din ce în ce mai subțire. Crețu ar mai avea alternativa de a candida „independent”, posibilă de altfel, sau chiar cea de a-și bate joc și de Gelu Muthi, „zvonistica” urbană bistrițeană alimentând idea de „afiliere” la ALDE a candidatului crețian. ALDE a mai „cules” o poamă din copacul primarilor, Vasile Moldovan fiind acceptat de Țintean în trupă.

Până una-alta, Ovidiu Crețu îi ține în șah pe toți, declarația făcută de primar cu referire la posibila candidatură fiind a doua din acest an, prima înregistrându-se pe la începutul lui 2018 când acesta a declarat că „nu vă bazați pe fatul că nu o să mai candidez!”. Tare, nu?...

 

credit foto titlu - Ziar de Bistrita

Comentarii

Balan Marius- c...

17.07.2018 10:43

Nu iesim in strada la orice. Iesim cand halesii locali sau nationali fac tampenii. Si fac multe de o buna bucata de timp. Bunaoara aici cei cinci care-i stau in gat lu Cretu, nu o strigat impotriva lui. A fost acel mic miting de sustinere a JUSTITIEI chiar in fata Palatului de Justitie Bistrita. Numai ca si cei cinci sunt platitori de taxe si impozite si trimit vrand nevrand leuti in buzunarul primarului, asigurandu-i salariul baban. Rusine primare sa vorbesti asa !

Adauga comentariu