La Bistrița nu gripa ucide, ci PNEUMONIA: alte două persoane au decedat săptămâna trecută. Numărul victimelor pneumoniei a ajus la cinci!

Dacă la nivel de țară gripa a făcut deja 140 de victime în acest sezon, în județul Bistrița-Năsăud cea care ucide este pneumonia, bineînțeles în „colaborare” cu alte afecțiuni.

Săptămâna 11-17 februarie a mai contabilizat două persoane decedate în care cauza principală a fost pneumonia. Este vorba de un bărbat de 62 de ani care a decedat în momentul în care a ajuns în unitatea de primire a urgențelor de la Năsăud, starea de sănătate a acestuia fiind una precară. Cea de-a doua persoană decedată este o femeie din Spermezeu, în vârstă de 78 de ani, care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, aceasta suferind și de alte afecțiuni.

„Din păcate, se întâmplă aceste decese, dar nu este ieșit din comun. Vârstnicii sunt în general mai vulnerabili, iar în momentul în care există și alte afecțiuni poate surveni și decesul. De la începutul anului avem înregistrate cinci decese, fiind vorba de un copil de 14 ani, o femeie de 43 de ani și încă o persoană de 65, la care se adaugă cele două decese de săptămâna trecută” – a declarat pentru stiridebistrita.ro dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Bistrița-Năsăud.

În perioada de raportare s-a înregistrat un total de 2.446 de cazuri de îmbolnăviri IACRS (infecții acute ale căilor respiratorii superioare) din care numai 37 au necesitat spitalizare, alte 298 de cazuri de pneumonie cu 46 de internări, iar la nivel de gripă s-au întregistrat 6 noi cazuri din care doar unul confirmat de laborator, persoana fiind internată.

„Săptămâna trecută s-au înregistrat numai 6 cazuri de gripă, doar unul confirmat prin teste de laborator, este în scădere față de perioada anterioară. Tot săptămâna trecută am mai primit 770 de doze de vaccin antigripal, aceste fiind distribuite în totalitate către cabinetele de medicină de familie” – a completat dr. Andrițoiu.

 

foto cu caracter ilustrativ - webmd.com

Adauga comentariu