La Bistrița ca-n Parlamentul European: peste 37.000 de lei se duc pentru traduceri în Consiliul Local

Primăria municipiului Bistrița investește în sisteme audio cu traducere integrată din și în limba germană, pregătind un eveniment ce va avea loc în această toamnă: întâlnirea sașilor transilvăneni. Cam acesta ar fi motivul unor achiziții directe efectuate de instituție recent, fiind vorba de servicii de mentenanță a actualului sistem audio-video din sala de Consiliu, la care se adaugă și un contract de servicii de traducere.

Conform SEAP, Primăria a încredințat în mod direct „Serviciile de întreținere, reparare, asistență tehnică sistem audio-video-conferință-vot-traducere simultană în Sala de ședinte a Primariei Municipiului Bistrița” pentru suma de 22.800 lei (echivalent a 4.800 euro), către S.C. Loyal Center S.R.L. din Bistrița. Sistemul de conferințe din sala de Consiliu este unul cu mari carențe în ceea ce privește partea de sonorizare în sala respectivă.

Citește și „Jucăria” de aproape 170.000 de euro achiziționată de Primăria Bistrița nu funcționează pe modulul audio nici de 5 lei!

Pe lângă această achiziție mai există pe site-ul de specialitate (SEAP) încă o încredințare directă a unor servicii, respectiv cele de „traducere si translatie in si din limba germana a documentelor si discutiilor purtate de reprezentantii autoritatii contractante cu parteneri din spatial vorbitor de limba germana si a serviciilor de consultant in vederea promovarii intereselor Municipiului Bistrita in tara si strainatate”.

Contractul are valoarea de 14.400 lei (3.024 euro) și a fost încredințat firmei bistrițene Forsythia SRL, firmă în care se regăsește un apropiat al Primăriei, Sandu Mânzat – un personaj omniprezent atunci când vine vorba de „relații germanice”.

Însă privind mai atent anunțul Primăriei în ceea ce privește achiziția acestui serviciu se constată necesitatea achiziționării unui alt pachet de traducere, din română în română:

Rămâne de văzut cât și cum va fi folosit acest sistem audio-video de conferință cu traducere în sala de ședințe a Consiliului Local Bistrița.

Adauga comentariu