Justiția bistrițeană intră pe modulul de PROTEST: procurorii DIICOT și Judecătoria Beclean funcționează doar pentru „urgențe”

Începând cu data de 26 februarie, două dintre instituțiile care reprezintă lumea justiției în județul Bistrița-Năsăud și-au anunțat intrarea într-o perioadă de protest față de OUG 7/2019.

Este vorba de DIICOT Bistrița-Năsăud, procurorii funcționând până la data de 8 martie după un program „de protest”, în sensul în care aceștia nu vor lucra cu publicul, nu vor face audieri și nu vor intra în sala de judecată decât pentru urgențe.

Procurorul DIICOT Ioan Lumperdean a declarat că decizia de restrângere a activității se aplică din 26 februarie: ”suntem și noi prinși în comunicatul respectiv. Inițial, propunerea a  fost de suspendare a activității din 2 martie, dar apoi s-a votat că se aplică din 26”. Procurorul Lumperdean a explicat pentru sursa citată și ce înseamnă suspendarea activității: ”Noi lucrăm, pentru că avem atât de mult de lucru… Lucrăm, însă nu cu publicul, nu efectuăm audieri... nu intrăm în sală decât în cazurile de urgență (nota red. de judecată), în faza de protest însă desfășurăm alte activități, avem multe dosare cu măsuri preventive, în dosarele respective avem de întocmit acte, avem de redactat tot felul de situații” – a declarat Lumperdean citat de bistritaexpress.ro.

În cazul Judecătoriei Beclean, instituție care funcționează cu patru magistrați, din care unul este conducătorul unității, perioada de protest este din 26 februarie până la data de 1 martie, timp în care judecătorii de la Beclean vor asigura doar soluționarea cauzelor urgente, penale și civile. Restul vor fi amânate pentru soluționare la o dată ulterioară, anunță portalul Judecătoriei Beclean.

Comentarii

Balan Marius- c...

27.02.2019 10:51

La BULAU cu procurorii si judecatorii care sunt in protest fata de obedientii lui gargamel striga in cor nipulicea si carmen dan din videle.

Adauga comentariu