Jurnal de carantină: Dimineața ceața e lipită de drum iar bistrițenii de declarațiile pe propria răspundere

Iată-ne, din nou, în stare de urgență, chiar dacă o cheamă pe numele ei  latin,  un fel de telenovelă: carantina, zodia  Cancerului sau  vremea Ducăi-Vodă cu o vreme mohorâtă, tristă de parcă au murit toți norii de pe cerul care pare să aibă o mască uriașă trasă pe față.

Dacă o iei la pas, lucrurile, faptele și oamenii se văd mai bine: printre blocuri țipenie de om, iar pe străzile laterale bulevardelor, mai nimic. Câte un om apare, nu neapărat ca o boare și dispare repede în vreo ascunsă scară de bloc. Doar mașinile circulă, circulă cu viteză, una deloc impresionabilă că a dat carantină peste șoferii lor.

Sigur, asta e după blocuri, că la strada cea mare, oamenii nu sunt neapărat veseli dar sunt destul de mulți și cu măști pe față, măști care ascund, de multe ori, celelalte măști, interioare. La câțiva pași de gară, nici ea foarte plină, o mașină și un echipaj de jandarmi fac controale. Verifică, adică își fac treaba, una deloc plăcută nici pentru ei, cu atât mai puțin pentru cei controlați.

E greu să iei omului  o libertate și așa ciuntită și, de multe ori, prost înțeleasă, prost aplicată și greu repectabilă, doar că NCF iar carantina e carantină și ține vreo 14 zile.

Ce frumos va ninge de Moș Nicolae iar noi vom avea voie la vot. Pe urmă, vom cânta în cor: De Crăciun,  fii nebun, fii dezinfectat...  sau dezinfectant

Zicem și noi ca cei de la ISU: Intervenția este în dinamică...

Adauga comentariu