Jos, Radu Moldovan! Din functia de sef al CJ! De ce seful PSD e obligat sa candideze la Primaria Bistritei

Nu sunt de acord cu editorialul de azi al colegului meu Rian Farcasiu care a considerat conferinta pesedistilor bistriteni de ieri un mare part politic. Avem totusi o stire MARE de acolo: confirmarea "precisa" ca papagalul/incompetentul administrativ/frana dezvoltarii Bistritei, Ovidiu Cretu, iese dracului din scena si se duce sa borhoteasca un somn in ceva sinecura (ca, stati linistiti, nu l-a lasat pe Raducu sa ii stranga mana in usa fara rasplata).

Poza asta pusa de Rian cel sugubat este emblematica pentru starea actuala a politicii locale bistritene: un Moldovan jovial ca i-a iesit pasenta, un tiriplici cu doua prenume ce spera ca va fi, in sfarsit, si el primar, si o fantoma nesimtita si buhaita, Cretu.

Asadar, pe mine ma bucura ceea ce e, de fapt, singura stire din conferinta: ca Cretu e out.

Faptul ca Radu Moldovan vine si "intareste", "ca sa nu mai existe suspiciuni", ideea ca Cristian Nicolae este alesul pentru primaria Bistritei ma face sa rad cu hohote.

Cam asa face si conducerea CFR Cluj, acum campioana, de cate ori vrea sa dea afara un antrenor: vine seful clubului in fata presei si "intareste" ca antrenorul actual e bun si minunat, iar in noaptea urmatoarea negociaza inlocuirea sa. 

Personajul propus de Radu Moldovan e un penibil, un narcisist media, un trichiflichi fara anvergura, iar eu, ca bistritean ce nu isi uita radacinile si inca e anocrat in realitatile de acolo, imi doresc un CONSTRUCTOR acolo, un om care stie sa repare si sa construiasca. Viceprimarul cu 2 prenume e cel mult un sinecurist politic, un atarnator. Ba chiar ma ingrijoreaza faptul ca declara public ca ii datoreaza totul lui Cretu, fiindca nu cred ca Bistrita are nevoie de o copie tembela a lui cretu. 

Aveam eu un coleg in scoala, Spermezan, care mereu voia sa imi ia locul: si la invatatura, si ca sef de clasa. Mereu se baga in seama, mereu aducea flori la "duamna", mereu cauta sa iasa in evidenta. Iar eu mereu il bateam, trimestru de trimestru, la invatatura. Si, dupa ce "duamna" legitima public ca sunt primul la invatatura din nou, aveam grija sa ii trag dupa ore si niste spite in cur lui Spermezan, asa, "in particular", in afara scolii. 

Cam asa va lua bataie si PSD la primaria Bistritei daca insista cu Cristinel zis si Selfie. 

Nu, aici e alta discutia. Si de aia am scris "Jos Radu Moldovan" in titlu. Ca sa atrag atentia cititorilor, se poarta titlurile agresive, nu?, dar si sa va ofer perspectiva mea: din contra, cred ca SI radu Moldovan trebuie sa renunte la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Are doua mandate extraordinare, a dovedit fara sai aba nevoie de limbi in cur de la mine sau oricine din presa, ca are cele mai mari realizari pe acest post din toata istoria judetului. Sa plece! Sa lase locul altcuiva, caci proiectele sale sunt demarate si pot fi continuate lejer de cineva muncitor si dornic sa invete administratie.

Iar Radu Moldovan sa nu mai ranjeasca pervers, ci sa isi asume EL candidatura la Primaria Bistritei. Bistrita are nevoie de un primar ca Radu Moldovan. Nu e soarele rupt din cer, dar e cel mai eficient si aplicat om politic pe care l-a avut Bistrita. Sa vina si sa faca si in municipiu ce a facut in judet: caci Bistrita mea draga a ramas mult in urma ca strategie de dezvoltare si are nevoie ca de aer de constanta lui Moldovan care, din acest punct de vedere, lucreaza ca masina de cusut Ileana - nu exista usi de ministri sa nu le deschida, nu exista proiecte pe care sa nu le termine. 

Cristi Nicolae e o gluma super proasta spusa de Radu Moldovan la care pana si el rade manzeste. 

Radule, tata, Bistrita are nevoie de investitori, de o strategie turistica reala, de planuri de mobilitate urbana adevarate, de solutii vizionare pentru a nu deveni un sat in umbra Clujului, are nevoie de un primar serios si decent, nu de un papagal cu casca de ski in cap ce nu e in stare sa primeasca un ambasador, are nevoie de update tehnologic si IT (ma refer la Primarie, ca institutie). Nu ne mai aburi.

Dupa 2 primari informi si cretini, merita si Bistrita un constructor. 

 

PS: Observ acelasi pattern la PNL BN. Robert Sighiartau capata tot mai multa consistenta politica, tot mai multa putere in partidul national, dar in local, nu creste nimic. Nu va mirati atunci de ce Radu Moldovan se baronizeaza. Nu are competitie.

PS2: Domnu' Radu Moldovan, sunt PLINE vitrinele magazinelor din Bistrita cu afise cu Rares Bogdan. Organizatia municipala a PSD face ceva campanie sau se bazeaza doar pe numele lui Radu Moldovan?

Adauga comentariu