Jandarmii confirmă că în pădurile din Bistrița-Năsăud se fură... ca-n codru! Când Știri de Bistrița a sesizat acest lucru, unii au sărit ca arși

Pădurile din Bistrița-Năsăud sunt la mâna samsarilor care fac bani negri, dar ... frumoși. Acțiunile jandarmilor dovedesc faptul că  în județ există suficienți Verestoy Attila care transformă codrii în veritabile deșerturi. E drept că au aplicat o singură sancțiune, dar acțiunea oamenilor legii a demonstrat că am avut dreptate atunci când publicația noastră sesiza furtul masiv de lemne din pădurile de pe raza județului.

,,În ultimele 24 de ore,  jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat o acţiune specifică pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul ocolului Silvic Valea Ilvei, în zona localităţilor Lunca Ilvei şi Ilva Mică. A fost aplicată o sancţiune în valoare totală de 5.000 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire” a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

,,Prada” nu a fost mare, 4 metri cubi, dar, dacă astfel de acțiuni ar fi mult mai dese ar ieși la iveală modul total infracțional în care pădurile din Bistrița-Năsăud sunt efectiv rase de pe fața pământului.

Transportul de masă lemnoasă fără aviz sau cu documente din care nu rezultă provenienţa legală a acesteia constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă  de la 5.000 la 10.000 de lei şi confiscarea materialelor lemnoase.

 

Comentarii

remus

13.03.2018 18:55

peste tot e asa  si nimeni nu face nimik politia si jandarmeria mai putin se implica 

Adauga comentariu