Ipocrizie MAXIMĂ: Turnător la SECU, a pozat în mare LIBERAL! A mai devenit timp de un an și președintele Rotaryenilor

Înainte de 89 a turnat la Securitate, după89 a făcut pe marele liberal și a mai vrut și funcții de conducere. Și a obținut șefia Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, apoi a devenit și președintele Rotary Bistrița. Este vorba despre medicul bistrițean Constantin Anton.

 

Medicul bistrițean a fost descoperit în 2010 de cei de la CNSAS că, înainte de revoluție, nu avusese preocupări ortodoxe.

Potrivit documentelor, Constantin Anton a început să toarne la Securitate încă din timpul liceului, din 1972. La acea vreme avea misiunea să își urmărească colegii din Liceul Liviu Rebreanu din Bistrița. După doi ani, în 1974, a ajuns student la Institutul de Medicină și Farmacie (IMF) din Cluj-Napoca, astfel că a fost preluat de securiștii din orașul universitar, iar aici a primit și un nume de cod: DOREL. Misiunea studentului Constantin Anton a fost una similară celei din liceu, adică să își toarne colegii din IMF. Tot Anton îi avea în responsabilitate și pe cei străini, în special pe libieni.

După ceva ani buni, după ce a absolvit facultatea și și-a finalizat și stagiatura, Constantin Anton a revenit la Bistrița ca și medic. Aici a fost preluat din nou de securiștii bistrițeni, a primit și un nou nume de cod: ARTUR, dar și o nouă misiune - să fileze cetățeni vest-germani, în condițiile în care Bistrița nu ducea lipsă de sași plecați în Germania Federală și care veneau anual în țară, în vacanțe și la rudele rămase aici.

 

Se pare că în ultimii doi ani de dinainte de revoluția din 1989, doctorul Anton și-a urmărit și turnat asiduu colegii medici din Bistrița, mai ales pe cei pe care îi bănuia că, dacă ar pleca în vizite în străinătate, nu s-ar mai întoarce acasă în România.

Astfel, ARTUR a turnat ofițerului de legătură că un medic stagiar de la Spitalul Județean Bistrița are un frate stabilit în RFG, un altul are cerere de emigrare în Ungaria, un altul are frate în Suedia, și că toți comentează negativ despre problemele de ordin social și economic din România, iar în plus erau convinși că în țară nu se vor putea afirma ca și medici niciodată. Se pare însă că nu doar medicii erau în atenția doctorului Anton, ci și alți intelectuali, despre care acesta le picura în urechea securiștilor faptul că vor să emigreze pentru că aici în țară nu se pot afirma profesional.

 

În martie 2015, decizia de colaborator al Securității de devenit oficială după publicarea ei în Monitorul Oficial. Numai că până una alta, doctorul Anton a apucat să se cațere bine pe scara socială. Ocupase scaunul de director al Direcției de Sănătate Publică, se dădea mare liberal, deși culmea înainte de ‘89 un LIBERAL ar fi fost dușmanul poporului. Tupeul lui Anton a mers și mai departe, el devenind membru al Rotary Bistrița, iar în 2014 medicul turnător la SECU devine chiar președintele rotarienilor.

Adauga comentariu