Ionuț Simionca: PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR! Codul administrativ transformă limba maghiară în cea de a doua limbă oficială a României

Deputatul PMP Ionuț Simionca  spune că a votat împotriva Codului administrativ, care, în opinia lui, este act antiromânesc, care lezează suveranitatea României. Prin Codul administrativ votat luni de parlamentari, limba maghiară devine cea de a doua limbă oficială a României. 

 

„Pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR, transformând Codul administrativ într-un act antiromânesc, care transformă limba maghiară în cea de-a doua limbă oficială a României.

Mai precis, în localitățile în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20%, toate instituțiile publice au obligația să folosească, în raporturile cu aceștia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective.

Deci, toate aceste instituții vor fi controlate de minorități. Am votat împotriva acestei legi și consider că este nepermis ca actuala putere să promoveze, în Anul Centenar, acte care lezează suveranitatea Românie”, a scris Ionuț Simionca pe Facebook.

Comentarii

Balan Marius- c...

11.07.2018 12:28

Traiasca primul si ultimul CENTENAR pe care il sarbatoreste biata ROMANIE aflata in forma pe care o stim cu totii. Istoria se razbuna si se repeta periodic cand la carma tarii sunt prosti, analfabeti si tradatori.

Adauga comentariu