Ionuț Simionca încearcă marea cu degetul: induce ideea unei coaliții de dreapta pentru Bistrița-Năsăud, pe baza rezultatului alegerilor europarlamentare!

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, unul dintre puținele personajele care au reușit să câștige simpatie electorală înaintea partidului pe care îl reprezintă, vine cu o aruncare de buzdugan politic după afișarea rezultatelor electorale finale de la ultimul scrutin.

Astfel, deputatul Ionuț Simionca, văzut de publicația noastră ca un posibil candidat la alegerile locale pentru Primăria municipiului Bistrița, transmite un comunicat de presă în care induce o idee de unitate a dreptei la nivel local:

„La alegerile europarlamentare, în județul Bistrița-Năsăud PSD a primit o lecție binemeritată, în timp ce forțele de opoziție – PNL, USR-PLUS și PMP au împreună o majoritate de peste 58%. Remarc, de asemenea, că, dincolo de plutonul celor trei partide care au obținut, la nivel național, scoruri de peste 20%, singurul partid care a mai trecut pragul electoral în Bistrița-Năsăud este PMP” – a comunicat Simionca.

Dincolo de mesajul general transmis de deputatul PMP, ideea de „majoritate a forțelor de opoziție” vine să întărească ipoteza noastră în care am susținut și încă mai susținem faptul că Ionuț Simionca are șanse la fotoliul de primar dacă și numai dacă „majoritatea forțelor de opoziție” îl va susține.

După rezultatul votului politic de duminică rămâne însă o altă discuție în picioare, una în care Simionca nu mai contează: la nivelul municipiului Bistrița, cele 58% de care vorbea deputatul la nivel județean, sunt obținute și fără „aportul” său, recte cel al PMP, căci PNL și Alinața 2020 dețin deja acest scor, ba chiar unul mai mare cu 1,6 procente.

Adauga comentariu