Iohannis: Grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid în acest an școlar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi că grădinițele, școlile și universitățile nu se ma redeschid în acest an școlar. Elevii din anii terminali vor reveni la școală în iunie pentru a se pregăti pentru examene care se vor organiza așa cum au fost planificate.

”S-a decis ca pentru majoritatea elevilor in acest an scolar gradinitele, scolile si universitatile sa nu se mai redeschida. Nu se va reintoarce elevul, studentul, la cursuri fizic. Anul scolar se va incheia pe 12 iunie, pana atunci elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au acum. Scoala se continua online. Scolile se vor redeschide in septembrie.  Exceptie: elevii din clasele terminale vor putea reveni la scoala in iunie pentru a se putea pregati pentru examene. Examenele se vor organiza asa cum au fost planificate, dar cu respectarea regulilor de distantare. Regulile vor fi explicate in detaliu de reprezentantii MEN. Acum activitatea este suspendata pe durata starii de urgenta. Am evaluat cum putem sa continuam, avand in vedere ca pe 12 iulie anul scolar se termina.  Trebuie sa tinem cont de lucruri destul de simple. Faptul ca elevii s-ar duce la scoala ar implica doua riscuri mari - sa duca boala la scoala si sa duca boala de la scoala acasa”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii

Vizitator

27.04.2020 16:33

Era de asteptat că grădinițele, școlile și universitățile rămân închise în acest an școlar. Fostul ministru al educatiei , Prof. Univ. Mircea Miclea, avertizează că, de acum încolo, școala va îmbina învățarea clasică și cea online. El mai spune că timp de zece ani a fost ingorată o prevedere din Legea Educației care stipula crearea cursurilor online, iar acum România a fost prinsă din nou nepregătită: „10 ani s-a ignorat lucrul acesta. Am spus de mai multe ori cum trebuie făcute cursurile online și degeaba. Și acum suntem în situația aceasta”. Totusi, trecerea la această formă de  învătământ combinat, trebuie făcută desi asta  înseamnă pregătirea personalului didactic pentru a face față acestei situații și dotarea școlilor și elevilor cu tehnologiile necesare. Acest lucru nu este o mare problemă în condițiile în care avem acces acum la atât de mulți bani și vrem să facem investiții, aceasta este o investiție foarte rentabilă, mai spune fostul ministru al Educației. Incepând cu noul an scolar ar trebui prevăzută introducerea obligativității învătământului  online ca o metodă complementară la învățarea față în față. Mircea Miclea este de părere că pandemia de coronavirus va schimba complet fața școlii românești în sensul în care „nu se va mai putea continua doar cu  învățarea clasică față în față”, așa cum a fost cazul până acum.

Adauga comentariu