Ioan Turc și Ovidiu Florean, tandemul cu care PNL ar putea ataca primăria Bistrița și Consiliul Județean

Ioan Turc ar putea fi desemnat drept candidatul liberal la primăria Bistrița. De asemenea, tot în cadrul aceleeași ședințe de duminică a  Consiliului Județean de Coordonare al PNL Bistrița-Năsăud, liberalii l-ar putea desemna pe Ovidiu Florean ca și ”prezidențiabilul” PNL la Consiliul Județean. Întâlnirea este programată pe data de 1 martie.

Anunțul a fost făcut chiar astăzi de președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, cel care, alături de secretarul de stat Diana Morar , președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan și Ovidiu Florean, secretar general, a vorbit și despre cele două candidaturi.

Decizia finală va fi luată duminică, 1 martie, când numele pentru primăria Bistrița și cel pentru Consiliul Județean vor fi discutate cu sondajele de opinie pe masă de ședință. Trebuie spus faptul că, pe lista inițială  a doritorilor se aflau atât Diana Morar , Sorin Hangan sau Dorin Dobra, doar că ”bătălia” se dă între Ioan Turc și actualul secretar general Robert Sighiartău, cel care a și fost măsurat într-unul din sondajele comandate de PNL pentru a putea desemna cel mai viabil candidat la fotoliul de primar al Bistriței.

În acest context, lucrurile se vor lămuri pe 1 martie, după ședința de Consiliu Județean de Coordonare, atunci cele două nume ce vor fi desemnate vor fi trimise la București pentru validarea lor în ședința de Birou Politic Național c ear putea avea loc pe data de 7 martie.

 

Ce va face USR?

Tot astăzi, la o oră distanță de conferința de presă a PNL, deputatul și șeful de facto al USR BN, deputatul Cristina Iurișniți a opinat că, la nivelul Bistriței este d dorit o alianță a dreptei, fapt ce este încurajat și de conducerea centrală de la București. Iurișniți a precizat că USR a deschis la orice fel de alianță pe dreapta li, care poate să includă și susținerea unui candidat unic, chiar și pe unul din PNL, dacă sondajele îl vor da câștigător în fața oricărui alt candidat al dreptei.  

 

Comentarii

Balan Marius- p...

28.02.2020 15:19

Mult succes prietenilor LIBERALI ! Nu uitati insa ca exista Partidul VERDE  membru al VERZILOR EUROPENI cu drepturi depline. In scurt timp si PV- BN pregateste un tandem care va aduce surprize si mici fiori . Avem candidat la Primarie, inalt  si tare ca stejarul, liber si nu indoctrinat om de succes , cinstit si cu tinuta ! Vom reveni !

vizitator

28.02.2020 16:46

Este nevoie vitală de o schimbare dupa trei mandate de administratie PSD-ista in care aberatiile primarului Cretu au facut ca orasul Bistrita sa fie considerat "Caracalul Ardealului".  De aceea, este foarte important ca fortele de dreapta să lase orgoliile de-o parte si să realizeze o alianță electorală formată din PNL, USR-PLUS si PMP, capabilă să câstige atât alegerile locale cât si parlamentare, fie anticipate , fie la termen. In acest sens, trebuie avut in vedere că Ioan Turc- Președintele PNL Bistrița-Năsăud, a anuntat inca din 2018   programul său de guvernare locală, care cu completările celorlalte partide de dreapta ar  putea fi punctul de plecare intr-un demers electoral pentru "Bistrita normală" :https://timponline.ro/ioan-turc-depus-candidatura-partid-primaria-bistrita/

Melinte dan

28.02.2020 18:40

Ce cauta duplicitarul Hangan la masa?
Domnule Turc , succes.

Adauga comentariu